Sastāvdaļas
3 olas
125 g Dansukker brūnā niedru cukura
360 g miltu
60 g kartupeļu cietes
15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
15 g cepamā pulvera
Glazūrai
Olas baltums
Dekorēšanai
Dansukker baltais smalkais cukurs vai
Dansukker Tumšais Muscovado cukurs vai
Dansukker Baltās cukura pērlītes
Instrukcijas
Puto olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un iemaisa saputotajās olās. Mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Paplātē, kas izklāta ar pergamenta papīru, izrullē mīklu joslās apm. pirksta garumā. Pārkaisa ar izvēlēto dekorēšanas cukuru. Cep cepumus cepeškrāsns vidū 175°C apmēram 12 minūtes, līdz tie kļūst sausi un kraukšķīgi. Sagriež gabalos.
Šie mazie, sausie cepumiņi labi garšo ar augļu zupām vai citiem šķidriem desertiem. Dekorēšanai izvēlētais cukurs noteiks cepumu izskatu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.