Sastāvdaļas
Mīklai
200 g sviesta vai margarīna
30 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g miltu
1 olas dzeltenums
Pildījumam
200 g aveņu
50 ml ūdens
150 g Dansukker Ievārījuma cukura
Dekorēšanai
30 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens
Instrukcijas
Katliņā ieber avenes, ielej ūdeni un vāra 1 minūti. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Ļauj atdzist. Samaisa mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
Ņem trešdaļu mīklas un izveido no tās 35 bumbiņas. Kārto tās uz paplātes, kurā ieklāts pergamenta papīrs. Saplacina bumbiņas un katrai vidū ieliek nedaudz ievārījuma. Pārējo mīklas masu, izmantojot konditorejas uzgali, izspiež ap cepumu malām. Cep cepumus cepeškrāsns vidū 175°C apmēram 7 minūtes.
Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un uzsmērē glazūru uz cepumiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.