Sastāvdaļas
Mīklai
200 g sviesta vai margarīna
30 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g miltu
1 olas dzeltenums
Pildījumam
200 g aveņu
50 ml ūdens
150 g Dansukker Ievārījuma cukura
Dekorēšanai
30 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens
Instrukcijas
Katliņā ieber avenes, ielej ūdeni un vāra 1 minūti. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Ļauj atdzist. Samaisa mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
Ņem trešdaļu mīklas un izveido no tās 35 bumbiņas. Kārto tās uz paplātes, kurā ieklāts pergamenta papīrs. Saplacina bumbiņas un katrai vidū ieliek nedaudz ievārījuma. Pārējo mīklas masu, izmantojot konditorejas uzgali, izspiež ap cepumu malām. Cep cepumus cepeškrāsns vidū 175°C apmēram 7 minūtes.
Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un uzsmērē glazūru uz cepumiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.