Cepumi ar ievārījumu

Apm. 35 gab.

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
200 g sviesta vai margarīna
30 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g miltu
1 olas dzeltenums

Pildījumam
200 g aveņu
50 ml ūdens
150 g Dansukker Ievārījuma cukura

Dekorēšanai
30 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens

Instrukcijas

Katliņā ieber avenes, ielej ūdeni un vāra 1 minūti. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Ļauj atdzist. Samaisa mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.

Ņem trešdaļu mīklas un izveido no tās 35 bumbiņas. Kārto tās uz paplātes, kurā ieklāts pergamenta papīrs. Saplacina bumbiņas un katrai vidū ieliek nedaudz ievārījuma. Pārējo mīklas masu, izmantojot konditorejas uzgali, izspiež ap cepumu malām. Cep cepumus cepeškrāsns vidū 175°C apmēram 7 minūtes.

Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un uzsmērē glazūru uz cepumiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.