Cepti āboli ar auzu pārslu drumstalām

Cepeškrāsnī cepti āboli, kas bagātināti ar sviestā un brūnajā cukurā grauzdētām auzu pārslām. Atliek pārliet ar vaniļas mērci, papildināt ar saldējumu vai baudīt tāpat tīrā veidā.

6 porcijas

PT55M

50 minūtes

Atzīme (33 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 lieli āboli
30 g sviesta
2 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. Dansukker dzidrā sīrupa
1 tējkar. kanēļa

Drumstalām
80 g sviesta
3 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tējkar. kanēļa
35 g auzu pārslu
1 ēdamkar. kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Uz ābolu virspuses izveido garenus iegriezumus. Cepešpannu ietauko un piepilda ar ābolu pusītēm.

Katliņā izkausē sviestu, pievieno Muscovado cukuru, sīrupu un kanēli. Pārlej āboliem.

Cepešpannu pārklāj ar foliju un cep krāsns vidējā daļā 15 minūtes.

Kamēr āboli cepās, pagatavo drumstalas, izkausējot sviestu un iemaisot tajā atlikušās sastāvdaļas.

Ābolus izņem no cepeškrāsns, pārkaista ar drumstalām un novieto atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.

Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.