Sastāvdaļas
5 olas
500 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 g kakao
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas sāls
350 g kviešu miltu
Glazūra
400 g kokosriekstu skaidiņu
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 g putukrējuma
125 g sviesta vai margarīna
Instrukcijas
Saputo olas ar Muscovado cukuru. Pievieno sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno miltus. Ieklāj cepamformā (30 x 40 cm) cepamo papīru, apsmērē ar taukvielām un uzlej mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 200°C aptuveni 15 minūtes.
Tikmēr katliņā samaisa visas glazūras sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Uzklāj maisījumu uz kūkas un cep vēl 10 minūtes. Pirms sagriešanas ļauj atdzist. Ieklāj gabaliņus traukā, starp kārtām ieliekot papīru. Kūku drīkst sasaldēt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.