Cepamformā pagatavota šokolādes kūka ar kokosriekstu garnējumu

apm. 20 gabaliņi

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olas
500 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 g kakao
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas sāls
350 g kviešu miltu

Glazūra
400 g kokosriekstu skaidiņu
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 g putukrējuma
125 g sviesta vai margarīna

Instrukcijas

Saputo olas ar Muscovado cukuru. Pievieno sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno miltus. Ieklāj cepamformā (30 x 40 cm) cepamo papīru, apsmērē ar taukvielām un uzlej mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 200°C aptuveni 15 minūtes.

Tikmēr katliņā samaisa visas glazūras sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Uzklāj maisījumu uz kūkas un cep vēl 10 minūtes. Pirms sagriešanas ļauj atdzist. Ieklāj gabaliņus traukā, starp kārtām ieliekot papīru. Kūku drīkst sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.