Cepamformā pagatavota šokolādes kūka ar kokosriekstu garnējumu

apm. 20 gabaliņi

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

5 olas
500 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 g kakao
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas sāls
350 g kviešu miltu

Glazūra
400 g kokosriekstu skaidiņu
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 g putukrējuma
125 g sviesta vai margarīna

Instrukcijas

Saputo olas ar Muscovado cukuru. Pievieno sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno miltus. Ieklāj cepamformā (30 x 40 cm) cepamo papīru, apsmērē ar taukvielām un uzlej mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 200°C aptuveni 15 minūtes.

Tikmēr katliņā samaisa visas glazūras sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Uzklāj maisījumu uz kūkas un cep vēl 10 minūtes. Pirms sagriešanas ļauj atdzist. Ieklāj gabaliņus traukā, starp kārtām ieliekot papīru. Kūku drīkst sasaldēt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.