Sastāvdaļas
5 olas
500 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
100 g kakao
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas sāls
350 g kviešu miltu
Glazūra
400 g kokosriekstu skaidiņu
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
300 g putukrējuma
125 g sviesta vai margarīna
Instrukcijas
Saputo olas ar Muscovado cukuru. Pievieno sviestu, kakao, vaniļas cukuru un sāli, puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno miltus. Ieklāj cepamformā (30 x 40 cm) cepamo papīru, apsmērē ar taukvielām un uzlej mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 200°C aptuveni 15 minūtes.
Tikmēr katliņā samaisa visas glazūras sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē 5 minūtes. Uzklāj maisījumu uz kūkas un cep vēl 10 minūtes. Pirms sagriešanas ļauj atdzist. Ieklāj gabaliņus traukā, starp kārtām ieliekot papīru. Kūku drīkst sasaldēt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.