Sastāvdaļas
Ruletei
2 olas
85 g Dansukker baltā cukura
40 g Dansukker Farīna cukura
50 ml rapšu eļļas
120 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
5 g sodas
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
3 g malta kanēļa
150 g smalki rīvētu burkānu
Krēma pildījumam
50 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
200 g svaigā siera
1 laima miziņa
20 ml laima sulas
Dekorēšanai
Laima miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno eļļu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, garšvielas, un tad visu iemaisa olu putās.
Burkānus noskalo, nomizo, smalki sarīvē un iemaisa mīklā. Mīklu lej uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidējā daļā 5-7 minūtes līdz kūka izcepusies.
Uz galda izklāj dvielīti, pārklāj ar cepampapīra sloksni un pārkaisa to ar balto cukuru. Biskvītu izņem no cepeškrāsns un nekavējoties izgāž uz cukura kārtiņas. Noņem cepamo papīru, uz kura biskvīts cepies, un ierullē biskvītu dvielītī. Ļauj pilnībā atdzist.
Sagatavo krēma pildījumu. Sviestu istabas temperatūrā kuļ pāris minūtes. Pievieno arī pūdercukuru un vaniļas cukuru un iekuļ svaigo sieru. Pievieno sarīvētu laima miziņu un izspiestu sulu.
Kad biskvīts atdzisis, to atrullē vaļā, pārsmērē ar krēma kārtu un aizrullē atkal ciet. Novieto ledusskapī līdz nākamajai dienai. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar laima miziņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.