Sastāvdaļas
Ruletei
2 olas
85 g Dansukker baltā cukura
40 g Dansukker Farīna cukura
50 ml rapšu eļļas
120 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
5 g sodas
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
3 g malta kanēļa
150 g smalki rīvētu burkānu
Krēma pildījumam
50 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
200 g svaigā siera
1 laima miziņa
20 ml laima sulas
Dekorēšanai
Laima miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno eļļu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, garšvielas, un tad visu iemaisa olu putās.
Burkānus noskalo, nomizo, smalki sarīvē un iemaisa mīklā. Mīklu lej uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidējā daļā 5-7 minūtes līdz kūka izcepusies.
Uz galda izklāj dvielīti, pārklāj ar cepampapīra sloksni un pārkaisa to ar balto cukuru. Biskvītu izņem no cepeškrāsns un nekavējoties izgāž uz cukura kārtiņas. Noņem cepamo papīru, uz kura biskvīts cepies, un ierullē biskvītu dvielītī. Ļauj pilnībā atdzist.
Sagatavo krēma pildījumu. Sviestu istabas temperatūrā kuļ pāris minūtes. Pievieno arī pūdercukuru un vaniļas cukuru un iekuļ svaigo sieru. Pievieno sarīvētu laima miziņu un izspiestu sulu.
Kad biskvīts atdzisis, to atrullē vaļā, pārsmērē ar krēma kārtu un aizrullē atkal ciet. Novieto ledusskapī līdz nākamajai dienai. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar laima miziņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.