Burkānu rulete

Divas lieliskas garšas vienā rullī! Šī sulīgā, mitrā rulete jāgatavo iepriekšējā dienā, lai tā kārtīgi savilktos.

15 gabaliņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ruletei
2 olas
85 g Dansukker baltā cukura
40 g Dansukker Farīna cukura
50 ml rapšu eļļas
120 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
5 g sodas
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
3 g malta kanēļa
150 g smalki rīvētu burkānu

Krēma pildījumam
50 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
200 g svaigā siera
1 laima miziņa
20 ml laima sulas

Dekorēšanai
Laima miziņa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno eļļu. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, garšvielas, un tad visu iemaisa olu putās. 

Burkānus noskalo, nomizo, smalki sarīvē un iemaisa mīklā. Mīklu lej uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidējā daļā 5-7 minūtes līdz kūka izcepusies. 

Uz galda izklāj dvielīti, pārklāj ar cepampapīra sloksni un pārkaisa to ar balto cukuru.  Biskvītu izņem no cepeškrāsns un nekavējoties izgāž uz cukura kārtiņas. Noņem cepamo papīru, uz kura biskvīts cepies, un ierullē biskvītu dvielītī. Ļauj pilnībā atdzist. 

Sagatavo krēma pildījumu. Sviestu istabas temperatūrā kuļ pāris minūtes. Pievieno arī pūdercukuru un vaniļas cukuru un iekuļ svaigo sieru. Pievieno sarīvētu laima miziņu un izspiestu sulu.
Kad biskvīts atdzisis, to atrullē vaļā, pārsmērē ar krēma kārtu un aizrullē atkal ciet. Novieto ledusskapī līdz nākamajai dienai. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar laima miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.