Burkānu čatnijs

Burkāni ar rozīnēm, apelsīnu un kariju būs brīnišķīga piedeva kādam pusdienu ēdienam ziemā. Gatavs lietošanai - atver tik burku un liec galdā! Pikanto saldumu piešķir baltvīna etiķis kopā ar Dansukker Marmelādes cukuru.

Atzīme (30 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg nelielu burkānu
2 sīpoli
2 apelsīni
200 ml ūdens
1 tējk. malta koriandra
1 ēd. kar. sāls
2 tējk. melno piparu
2 tējkar. karija
2 tējkar. svaigi rīvēta ķiploka
200 ml rozīņu
400 ml baltvīna etiķa
1 iepakojums (330 g) Dansukker Marmelādes cukura

Instrukcijas

Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Nomizo un sagriež ripiņās sīpolus. Nomazgā apelsīnus, norīvē mizu un izspiež sulu. Katliņā samaisa burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu, apelsīna mizas un ūdeni. Katliņu noslēdz un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra vēl piecas minūtes, periodiski apmaisot. Sapilda izkarsētās, sterilās burkās un cieši aizvāko. Uzglabā tumšā vietā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.