Sastāvdaļas
1 kg nelielu burkānu
2 sīpoli
2 apelsīni
200 ml ūdens
1 tējk. malta koriandra
1 ēd. kar. sāls
2 tējk. melno piparu
2 tējkar. karija
2 tējkar. svaigi rīvēta ķiploka
200 ml rozīņu
400 ml baltvīna etiķa
1 iepakojums (330 g) Dansukker Marmelādes cukura
Instrukcijas
Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Nomizo un sagriež ripiņās sīpolus. Nomazgā apelsīnus, norīvē mizu un izspiež sulu. Katliņā samaisa burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu, apelsīna mizas un ūdeni. Katliņu noslēdz un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra vēl piecas minūtes, periodiski apmaisot. Sapilda izkarsētās, sterilās burkās un cieši aizvāko. Uzglabā tumšā vietā vēsumā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.