Burkānkūkas cepumi

Miniatūra burkānkūka. Cepumiņi, kam Ziemassvētku garšu piešķir garšvielu buķete un gaiši zeltainais Muscovado cukurs. Tā karameles toni rada saulainā cukurniedru melase un mutē zīdaini maigie cukura kristāliņi.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
135 g kausēta sviesta
150 g Dansukker gaišā muskovado cukura
1 ola
1 ēdamkarote kanēļa
1 ēdamkarote malta ingvera
½ tējkarotes malta muskatrieksta
½ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sāls
3 vidēji burkāni
100 g pekanriekstu
35 g kokosriekstu skaidiņu
150 g miltu
70 g auzu

Pildījumam
120 g krēmsiera istabas temperatūrā
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
miziņa no 1 apelsīna

Instrukcijas

Burkānus nomizo un tāpat veselus apgrauzdē. Tad tos sarīvē un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Cep 190 ºC temperatūrā 10 minūtes, tad apmaisa un turpina cept vēl 10 minūtes. Atdzesē.
Apgrauzdē riekstus 190 ºC temperatūrā 10 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo mīklu. Bļodā saputo kausētu sviestu ar cukuru un sāli, līdz masa kļuvusi gaišāka un gaisīga. Turpinot putot, pievieno visas garšvielas un olu. Pēc tam mīklā iemaisa kapātus riekstus, burkānus, miltus, auzas, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri. Novieto ledusskapī uz vienu stundu.

Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un sarīvētu apelsīna miziņu. Atdzesē ledusskapī 30 minūtes.

Veido cepumus. Mīklu sadala astoņās vienādās daļās. Veido bumbiņas ar palielu iedobīti viducī. Tajā liek 1–2 ēdamkarotes apelsīnu krēmsiera. Tad visu ļoti rūpīgi aizloka ciet tā, lai krēms netecētu ārā. 
Pildītās mīklas bumbiņas liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un cep 160 ºC temperatūrā 25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.