Burkānkūkas cepumi

Miniatūra burkānkūka. Cepumiņi, kam Ziemassvētku garšu piešķir garšvielu buķete un gaiši zeltainais Muscovado cukurs. Tā karameles toni rada saulainā cukurniedru melase un mutē zīdaini maigie cukura kristāliņi.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
135 g kausēta sviesta
150 g Dansukker gaišā muskovado cukura
1 ola
1 ēdamkarote kanēļa
1 ēdamkarote malta ingvera
½ tējkarotes malta muskatrieksta
½ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sāls
3 vidēji burkāni
100 g pekanriekstu
35 g kokosriekstu skaidiņu
150 g miltu
70 g auzu

Pildījumam
120 g krēmsiera istabas temperatūrā
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
miziņa no 1 apelsīna

Instrukcijas

Burkānus nomizo un tāpat veselus apgrauzdē. Tad tos sarīvē un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Cep 190 ºC temperatūrā 10 minūtes, tad apmaisa un turpina cept vēl 10 minūtes. Atdzesē.
Apgrauzdē riekstus 190 ºC temperatūrā 10 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo mīklu. Bļodā saputo kausētu sviestu ar cukuru un sāli, līdz masa kļuvusi gaišāka un gaisīga. Turpinot putot, pievieno visas garšvielas un olu. Pēc tam mīklā iemaisa kapātus riekstus, burkānus, miltus, auzas, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri. Novieto ledusskapī uz vienu stundu.

Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un sarīvētu apelsīna miziņu. Atdzesē ledusskapī 30 minūtes.

Veido cepumus. Mīklu sadala astoņās vienādās daļās. Veido bumbiņas ar palielu iedobīti viducī. Tajā liek 1–2 ēdamkarotes apelsīnu krēmsiera. Tad visu ļoti rūpīgi aizloka ciet tā, lai krēms netecētu ārā. 
Pildītās mīklas bumbiņas liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un cep 160 ºC temperatūrā 25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.