Sastāvdaļas
Mīklai
135 g kausēta sviesta
150 g Dansukker gaišā muskovado cukura
1 ola
1 ēdamkarote kanēļa
1 ēdamkarote malta ingvera
½ tējkarotes malta muskatrieksta
½ tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sāls
3 vidēji burkāni
100 g pekanriekstu
35 g kokosriekstu skaidiņu
150 g miltu
70 g auzu
Pildījumam
120 g krēmsiera istabas temperatūrā
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
miziņa no 1 apelsīna
Instrukcijas
Burkānus nomizo un tāpat veselus apgrauzdē. Tad tos sarīvē un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Cep 190 ºC temperatūrā 10 minūtes, tad apmaisa un turpina cept vēl 10 minūtes. Atdzesē.
Apgrauzdē riekstus 190 ºC temperatūrā 10 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo mīklu. Bļodā saputo kausētu sviestu ar cukuru un sāli, līdz masa kļuvusi gaišāka un gaisīga. Turpinot putot, pievieno visas garšvielas un olu. Pēc tam mīklā iemaisa kapātus riekstus, burkānus, miltus, auzas, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri. Novieto ledusskapī uz vienu stundu.
Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un sarīvētu apelsīna miziņu. Atdzesē ledusskapī 30 minūtes.
Veido cepumus. Mīklu sadala astoņās vienādās daļās. Veido bumbiņas ar palielu iedobīti viducī. Tajā liek 1–2 ēdamkarotes apelsīnu krēmsiera. Tad visu ļoti rūpīgi aizloka ciet tā, lai krēms netecētu ārā.
Pildītās mīklas bumbiņas liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un cep 160 ºC temperatūrā 25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.