Burbuļsangria ar ogu etiķi

1 krūka dzēriena 30 minūtes
Burbuļsangria ar ogu etiķi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Ogu etiķa pamatrecepte

    • 150 g zemenes
    • 300 ml balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa
    • 270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

    Sangria

    • Dažādas ogas: zemenes, avenes, mellenes
    • 5 ēdamkarotes ogu etiķa
    • 1 citrons
    • 1 laims
    • 1 buntīte piparmētru
    • 750 ml dzirkstošā vīna (var arī bezalkoholiska)
    • 500 ml gāzēta minerālūdens
    • Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

    Ogu etiķa pamatrecepte
    Zemenes noskalo, notīra, sagriež gabalos un liek izmazgātā, tīrā stikla burkā ar cieši nosegtu vāku.
    Etiķi uzkarsē, bet neuzvāra. Pārlej ogām. Burku cieši aizvāko. Atstāj ledusskapī uz vismaz divām dienām.
    Šķidrumu caur smalku sietiņu izkāš vairākas reizes, līdz tas ir pilnīgi dzidrs. Pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs ir pilnīgi izšķīdis. Etiķi lej tīrās, izkarsētā pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

    Sangria
    Ogas noskalo, lielākās sadalot mazākos gabalos, un pārlej ar ogu etiķi. Pievieno piparmētras lapiņas un pārlej ar ūdeni un dzirkstošo vīnu. Pārkaisa ar cukuru un izmaisa.


    PADOMS!
    Ogu etiķi ieteicams pagatavot vismaz dažas dienas iepriekš. Jo ilgāk etiķis noturēts, jo izteiktāks tā aromāts.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker