Sastāvdaļas
Ogu etiķa pamatrecepte
150 g zemenes
300 ml balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
Sangria
Dažādas ogas: zemenes, avenes, mellenes
5 ēdamkarotes ogu etiķa
1 citrons
1 laims
1 buntīte piparmētru
750 ml dzirkstošā vīna (var arī bezalkoholiska)
500 ml gāzēta minerālūdens
Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
Instrukcijas
Ogu etiķa pamatrecepte
Zemenes noskalo, notīra, sagriež gabalos un liek izmazgātā, tīrā stikla burkā ar cieši nosegtu vāku.
Etiķi uzkarsē, bet neuzvāra. Pārlej ogām. Burku cieši aizvāko. Atstāj ledusskapī uz vismaz divām dienām.
Šķidrumu caur smalku sietiņu izkāš vairākas reizes, līdz tas ir pilnīgi dzidrs. Pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs ir pilnīgi izšķīdis. Etiķi lej tīrās, izkarsētā pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.
Sangria
Ogas noskalo, lielākās sadalot mazākos gabalos, un pārlej ar ogu etiķi. Pievieno piparmētras lapiņas un pārlej ar ūdeni un dzirkstošo vīnu. Pārkaisa ar cukuru un izmaisa.
PADOMS!
Ogu etiķi ieteicams pagatavot vismaz dažas dienas iepriekš. Jo ilgāk etiķis noturēts, jo izteiktāks tā aromāts.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.