Sastāvdaļas
Kazeņu želejai
250 g kazeņu (vai 90 g to sulas)
130 g Dansukker ievārījuma cukura
Burbonas vaniļas želejai
50 g baltās šokolādes
1 želatīna loksne
100 ml putukrējuma
50 g jogurta
100 ml piena
3 g vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
25 g Dansukker baltā cukura
Kazeņu mērcei
100 g kazeņu
45 g Dansukker želejas cukura Multi
Bezē
3 olu baltumi
170 g Dansukker baltā cukura
2 pilieni etiķa
ogu pulveris, pēc izvēles
Dekoram
Svaigas kazeņu ogas
Instrukcijas
Sāciet ar kazeņu želeju. Katliņā liek kazenes un ievārījuma cukuru un vāra dažas minūtes. Sēklas izberž caur smalku sietu. Masu lej 6 silikona veidnēs un novieto saldētavā uz 1 stundu.
Pagatavo Burbonas krēmu. Šokolādi sadrupina. Želatīna loksni iemērc ūdenī uz 10 minūtēm. Viegli saputo saldo krējumu, iecilā jogurtu un atliek malā.
Katliņā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru. Atsevišķā bļodā saputo olu dzeltenumus un cukuru. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā olu masā ielej karsto pienu. Lej visu atpakaļ katlā un maisot karsē apmēram 80 °C temperatūrā, līdz masa sabiezē.
Katliņu noņem no uguns un iemaisa izšķīdināto želatīnu. Šokolādei pārlej karsto krējumu un izmaisa. Maisījumam ļauj atdzist līdz 37 °C un tad iecilā putukrējumu. Saldēto kazeņu pamatni pārlej ar krējumu un novieto atpakaļ saldētavā uz apmēram 2 stundām.
Tikmēr pagatavo kazeņu mērci. Atkausē kazenes un izberž sēklas caur smalku sietu. Kazeņu sulu ar želejcukuru uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Masu lej maisiņā vai pudelē ar nelielu uzgali un novieto ledusskapī.
Pagatavo bezē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 125 °C. Saputo olu baltumus, 100 gramus cukura un etiķi, līdz izveidojas stingras putas. Tad ieputo pārējo cukuru. Daļu maisījuma izklāj uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, lai ceptu bezē plāksnītes. Atlikušo masu iepilda dekorēšanas maisiņā ar jebkuru no dekoratīvajiem uzgaļiem un izspiež mazas “rozītes” tieši uz cepamā papīra. Cep apmēram 1 stundu, tad atstāj cepeškrāsnī lēnām atdzist. Pārkaisa ar ogu pulveri.
Desertu kārto uz 6 šķīvjiem. Kazeņu mērci lej gredzenā uz šķīvja. Burbonas krēmu izņem no silikona formiņām un liek ar želeju uz augšu šķīvja vidū. Dekorē ar svaigām kazenēm un bezē cepumiņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.