Burbonas vaniļas un baltās šokolādes krēms ar kazeņu želeju

Burbonas vaniļas deserts ir brīnišķīgs. Visas sastāvdaļas iespējams pagatavot iepriekš, pirms pasniegšanas tikai saliekot trauciņos.

6 porcijas

PT1H

2 stundas

Atzīme (12 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kazeņu želejai
250 g kazeņu (vai 90 g to sulas)
130 g Dansukker ievārījuma cukura

Burbonas vaniļas želejai
50 g baltās šokolādes
1 želatīna loksne
100 ml putukrējuma
50 g jogurta
100 ml piena
3 g vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
25 g Dansukker baltā cukura

Kazeņu mērcei
100 g kazeņu
45 g Dansukker želejas cukura Multi

Bezē
3 olu baltumi
170 g Dansukker baltā cukura
2 pilieni etiķa
ogu pulveris, pēc izvēles

Dekoram
Svaigas kazeņu ogas

Instrukcijas

Sāciet ar kazeņu želeju. Katliņā liek kazenes un ievārījuma cukuru un vāra dažas minūtes. Sēklas izberž caur smalku sietu. Masu lej 6 silikona veidnēs un novieto saldētavā uz 1 stundu.

Pagatavo Burbonas krēmu. Šokolādi sadrupina. Želatīna loksni iemērc ūdenī uz 10 minūtēm. Viegli saputo saldo krējumu, iecilā jogurtu un atliek malā.

Katliņā uzvāra pienu ar vaniļas cukuru. Atsevišķā bļodā saputo olu dzeltenumus un cukuru. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā olu masā ielej karsto pienu. Lej visu atpakaļ katlā un maisot karsē apmēram 80 °C temperatūrā, līdz masa sabiezē.

Katliņu noņem no uguns un iemaisa izšķīdināto želatīnu. Šokolādei pārlej karsto krējumu un izmaisa. Maisījumam ļauj atdzist līdz  37 °C un tad iecilā putukrējumu. Saldēto kazeņu pamatni pārlej ar krējumu un novieto atpakaļ saldētavā uz apmēram 2 stundām.

Tikmēr pagatavo kazeņu mērci. Atkausē kazenes un izberž sēklas caur smalku sietu. Kazeņu sulu ar želejcukuru uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Masu lej maisiņā vai pudelē ar nelielu uzgali un novieto ledusskapī.

Pagatavo bezē. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 125 °C. Saputo olu baltumus, 100 gramus cukura un etiķi, līdz izveidojas stingras putas. Tad ieputo pārējo cukuru. Daļu maisījuma izklāj uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, lai ceptu bezē plāksnītes. Atlikušo masu iepilda dekorēšanas maisiņā ar jebkuru no dekoratīvajiem uzgaļiem un izspiež mazas “rozītes” tieši uz cepamā papīra. Cep apmēram 1 stundu, tad atstāj cepeškrāsnī lēnām atdzist. Pārkaisa ar ogu pulveri.

Desertu kārto uz 6 šķīvjiem. Kazeņu mērci lej gredzenā uz šķīvja. Burbonas krēmu izņem no silikona formiņām un liek ar želeju uz augšu šķīvja vidū. Dekorē ar svaigām kazenēm un bezē cepumiņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.