Sastāvdaļas
Saldējumam
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker Baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
30 ml ruma
1 ml rozīņu
1 ml sasmalcinātu valriekstu (ja vēlas)
Mērcei
100 ml Dansukker Niedru sīrupa
50 ml ruma
Kūkai
300 g mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
2 olas
75 g miltu
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
4-5 bumbieri
Dekorēšanai
Pūdercukurs
Instrukcijas
Olu dzeltenumus ar cukuru saputo. Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Iekuļ saputotās olas siltajā piena maisījumā. Tad visu izspiež caur smalku sietu. Pievieno rumu, rozīnes un riekstus. Apstrādā maisījumu saldējuma mašīnā vai liek to saldētavā vismaz uz 5 stundām, laiku pa laikam apmaisot.
Rumu un sīrupu samaisa un noliek malā līdz pasniegšanai.
Mandeļu pastu sarīvē un iekuļ taukvielā. Pa vienai pievieno olas. Pievieno miltus un vaniļas cukuru, visu maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklas masu. Bumbierus nomizo un sasmalcina, iecilā mīklā. Ielej mīklu lielā ietaukotā formā vai 8-10 mazās ietaukotās mīklas formiņās. Krāsns vidusdaļā 200°C mazās formiņas cep aptuveni 20 minūtes, bet lielo formu – aptuveni 35 minūtes. Pirms pasniegšanas viegli pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu, pievienojot nedaudz ruma saldējuma un ruma mērces.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.