Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Šī bezglutēna kūka ar bumbieriem un rozmarīnu ienesīs atsvaidzinošas pārmaiņas pusdienu kārtībā. Mandeles, brūnais Farīna cukurs, kardamons, citrons, rozmarīns, bumbieri un pistācijas ir šīs kūkas garšas noslēpums. Farīna cukurs ir gatavots no baltā cukurbiešu cukura un bagātināts ar cukurniedru melasi, iegūstot īpaši intensīvu, mitru konsistenci un jaudīgu karameles un lakricas garšas papildinājumu.

8 porcijas

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Bumbieru kūka
100 g sviesta istabas temperatūrā
110 g Dansukker Farīna cukura
2 olas
200 g mandeļu miltu
5 g cepamā pulvera
3 g kardamona
0,5 citrona miziņas
10 ml citrona sulas
2-3 g svaiga vai kaltēta rozmarīna
2-3 bumbieri
30 g pistāciju

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C ventilatora režīmā.

Sviestu ar Farīna cukuru sakuļ mīkstās putās. Kuļot pa vienai pievieno olas.

Visas sausās sastāvdaļas bļodā sajauc un iemaisa olu-sviesta maisījumā. Pievieno citrona miziņu un sulu, kā arī sakapātu rozmarīnu.

Mīklu lej ietaukotā taisnstūra formas 13x36 cm izmēra veidnē un ar silikona lāpstiņu izlīdzina.

Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izgriež serdes. Bumbieru pusītes kārto veidnē vienā rindiņā, pārklājot visu mīklu. Pārkaisa ar drupinātām pistācijām.

Cep krāsns vidusdaļā 30-35 minūtes un atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.