Bumbieru kūka ar rozmarīnu - Receptes

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

8 porcijas 1 stunda
Šī bezglutēna kūka ar bumbieriem un rozmarīnu ienesīs atsvaidzinošas pārmaiņas pusdienu kārtībā. Mandeles, brūnais Farīna cukurs, kardamons, citrons, rozmarīns, bumbieri un pistācijas ir šīs kūkas garšas noslēpums. Farīna cukurs ir gatavots no baltā cukurbiešu cukura un bagātināts ar cukurniedru melasi, iegūstot īpaši intensīvu, mitru konsistenci un jaudīgu karameles un lakricas garšas papildinājumu.
Bumbieru kūka ar rozmarīnu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Bumbieru kūka

    • 100 g sviesta istabas temperatūrā
    • 110 g Dansukker Farīna cukura
    • 2 olas
    • 200 g mandeļu miltu
    • 5 g cepamā pulvera
    • 3 g kardamona
    • 0,5 citrona miziņas
    • 10 ml citrona sulas
    • 2-3 g svaiga vai kaltēta rozmarīna
    • 2-3 bumbieri
    • 30 g pistāciju

    Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C ventilatora režīmā.

    Sviestu ar Farīna cukuru sakuļ mīkstās putās. Kuļot pa vienai pievieno olas.

    Visas sausās sastāvdaļas bļodā sajauc un iemaisa olu-sviesta maisījumā. Pievieno citrona miziņu un sulu, kā arī sakapātu rozmarīnu.

    Mīklu lej ietaukotā taisnstūra formas 13x36 cm izmēra veidnē un ar silikona lāpstiņu izlīdzina.

    Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izgriež serdes. Bumbieru pusītes kārto veidnē vienā rindiņā, pārklājot visu mīklu. Pārkaisa ar drupinātām pistācijām.

    Cep krāsns vidusdaļā 30-35 minūtes un atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;