Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Šī bezglutēna kūka ar bumbieriem un rozmarīnu ienesīs atsvaidzinošas pārmaiņas pusdienu kārtībā. Mandeles, brūnais Farīna cukurs, kardamons, citrons, rozmarīns, bumbieri un pistācijas ir šīs kūkas garšas noslēpums. Farīna cukurs ir gatavots no baltā cukurbiešu cukura un bagātināts ar cukurniedru melasi, iegūstot īpaši intensīvu, mitru konsistenci un jaudīgu karameles un lakricas garšas papildinājumu.

8 porcijas

PT55M

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Bumbieru kūka
100 g sviesta istabas temperatūrā
110 g Dansukker Farīna cukura
2 olas
200 g mandeļu miltu
5 g cepamā pulvera
3 g kardamona
0,5 citrona miziņas
10 ml citrona sulas
2-3 g svaiga vai kaltēta rozmarīna
2-3 bumbieri
30 g pistāciju

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C ventilatora režīmā.

Sviestu ar Farīna cukuru sakuļ mīkstās putās. Kuļot pa vienai pievieno olas.

Visas sausās sastāvdaļas bļodā sajauc un iemaisa olu-sviesta maisījumā. Pievieno citrona miziņu un sulu, kā arī sakapātu rozmarīnu.

Mīklu lej ietaukotā taisnstūra formas 13x36 cm izmēra veidnē un ar silikona lāpstiņu izlīdzina.

Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izgriež serdes. Bumbieru pusītes kārto veidnē vienā rindiņā, pārklājot visu mīklu. Pārkaisa ar drupinātām pistācijām.

Cep krāsns vidusdaļā 30-35 minūtes un atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.