Bumbieri sīrupā

4 porcijas
Bumbieri sīrupā
(0)

  • 4 nogatavojušies bumbieri

Maisījums

  • 200 ml Dansukker gaišā sīrupa
  • 300 ml ūdens
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 zvaigžņu anīss

Piedevas

  • Saldējums
  • 50-75 g sasmalcinātu riekstu vai mandeļu

Nomizo bumbierus, taču nenolauz kātiņu. Nelielā katliņā samaisi maisījuma pamata sastāvdaļas. Katliņam jābūt tik lielam, lai tajā var ievietot visus bumbierus. Ieliec bumbierus un vāri, līdz tie ir mīksti. Izņem bumbierus un saliec uz paplātes. Vāri maisījumu, līdz tas reducējas līdz apmēram 100 ml. Pārlej maisījumu pār bumbieriem un pārkaisi ar riekstiem vai mandelēm. Uzliec nedaudz saldējuma un pasniedz viesiem.