Buberts

Klasiska, vienkārša recepte, kas saglabājusies cauri gadiem. Tradicionāls saldais ēdiens, kas rotājis svētku galdu jau vecmāmiņu laikos.

Atzīme (60 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Krēmam
800 ml piena
150 g Dansukker baltā cukura
150 g miltu
6 olas
1 tējkarotes vaniļas cukura

Ķīselim
300 g dažādu saldētu ogu maisījums: mellenes, ķirši, avenes, brūklenes u. c.
300 ml ūdens
150 g Dansukker baltā cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
6 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
1 citrona miza un sula

Instrukcijas

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru. Nepārtraucot putošanu, pievieno miltus un 100 ml piena. Olu baltumus saputo stingrās putās. Atlikušo pienu uzvāra un tievā strūkliņā maisot pievieno dzeltenumiem. Uz mazas uguns turpina kult (vēlams ar koka karoti), līdz masa sabiezē.  Turpinot karsēšanu, iemaisa arī saputotos olu baltumus.

Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Ūdeni uzvāra kopā ar cukuru. iebiezina ar cieti, vēlreiz uzvāra un noņem no uguns. Pievieno citrona sulu un mizu. Pārlej saldētām ogām.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.