Krēmam
Ķīselim
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru. Nepārtraucot putošanu, pievieno miltus un 100 ml piena. Olu baltumus saputo stingrās putās. Atlikušo pienu uzvāra un tievā strūkliņā maisot pievieno dzeltenumiem. Uz mazas uguns turpina maisīt (vēlams ar koka karoti), līdz masa sabiezē. Turpinot karsēšanu, iemaisa saputotos olu baltumus.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Ūdeni uzvāra kopā ar cukuru. iebiezina ar cieti, vēlreiz uzvāra un noņem no uguns. Pievieno citrona sulu un mizu. Pārlej saldētajām ogām.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons