Buberts

Klasiska, vienkārša recepte, kas saglabājusies cauri gadiem. Tradicionāls saldais ēdiens, kas rotājis svētku galdu jau vecmāmiņu laikos.

Atzīme (61 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Krēmam
800 ml piena
150 g Dansukker baltā cukura
150 g miltu
6 olas
1 tējkarotes vaniļas cukura

Ķīselim
300 g dažādu saldētu ogu maisījums: mellenes, ķirši, avenes, brūklenes u. c.
300 ml ūdens
150 g Dansukker baltā cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
6 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
1 citrona miza un sula

Instrukcijas

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru. Nepārtraucot putošanu, pievieno miltus un 100 ml piena. Olu baltumus saputo stingrās putās. Atlikušo pienu uzvāra un tievā strūkliņā maisot pievieno dzeltenumiem. Uz mazas uguns turpina kult (vēlams ar koka karoti), līdz masa sabiezē.  Turpinot karsēšanu, iemaisa arī saputotos olu baltumus.

Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Ūdeni uzvāra kopā ar cukuru. iebiezina ar cieti, vēlreiz uzvāra un noņem no uguns. Pievieno citrona sulu un mizu. Pārlej saldētām ogām.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.