Buberts

Klasiska, vienkārša recepte, kas saglabājusies cauri gadiem. Tradicionāls saldais ēdiens, kas rotājis svētku galdu jau vecmāmiņu laikos.

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Krēmam
800 ml piena
150 g Dansukker baltā cukura
150 g miltu
6 olas
1 tējkarotes vaniļas cukura

Ķīselim
300 g dažādu saldētu ogu maisījums: mellenes, ķirši, avenes, brūklenes u. c.
300 ml ūdens
150 g Dansukker baltā cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
6 ēdamkarotes auksta ūdens cietes šķīdināšanai
1 citrona miza un sula

Instrukcijas

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru. Nepārtraucot putošanu, pievieno miltus un 100 ml piena. Olu baltumus saputo stingrās putās. Atlikušo pienu uzvāra un tievā strūkliņā maisot pievieno dzeltenumiem. Uz mazas uguns turpina kult (vēlams ar koka karoti), līdz masa sabiezē.  Turpinot karsēšanu, iemaisa arī saputotos olu baltumus.

Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Ūdeni uzvāra kopā ar cukuru. iebiezina ar cieti, vēlreiz uzvāra un noņem no uguns. Pievieno citrona sulu un mizu. Pārlej saldētām ogām.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.