Sastāvdaļas
50 g rauga saldai mīklai
1200 ml remdena ūdens
300 ml Dansukker Farīna cukura
1 ēd. kar. sāls
150 ml griķu pārslu
900 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma
Apmēram 1600 ml kviešu miltu
Instrukcijas
Raugu iedrupina lielā bļodā. Pievieno ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno Farīna cukuru, sāli un griķu pārslas. Pakāpeniski iestrādā miltu maisījumu, pēc tam kviešu miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 20 minūtēm. Tad liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu četrās vienādās daļās un izveido garenus kukulīšus. Liek tos uz lielas cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Pergamenta strēmeles saliek arī starp kukulīšiem, lai pasargātu tos no salipšanas kopā. Atstāj uzbriest uz 20-30 minūtēm. Cep krāsns apakšējā daļā 200°C apmēram 40 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.