Sastāvdaļas
Mīklai
460 g kviešu miltu
240 ml silta piena
90 g Dansukker Jelgavas cukura
1 ēdamkarote dzidrā cukura sīrupa
100 ml eļļas
2 tējkarotes sausā rauga
šķipsniņa sāls
Pildījumam
160 g Dansukker Jelgavas cukura
170 g mīksta sviesta
2 ēdamkarotes malta kardamona
1 ēdamkarote citrona miziņu
100 g brūkleņu
nedaudz miltu mīklas rullēšanai
1 ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas
Instrukcijas
Bļodā ber sauso raugu, pievieno cukura sīrupu un pienu, sastāvdaļas apmaisa, un raugu atstāj saziedēt 15 minūtes.
Bļodas saturam pievieno cukuru, miltus, eļļu un sāli. Masu samaisa un samīca ar rokām.
Gatavo mīklu saveļ bumbā, liek ar eļļu ietaukotā bļodā, to pārklāj ar tīru dvielīti, un mīklu atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram 1 stundu.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Bļodā sajauc sviestu, cukuru, kardamonu un citrona miziņas.
Uzrūgušo mīklu liek uz galda, kas apbērts ar miltiem, un izrullē apmēram 40 x 60 cm lielā taisnstūrī. To viscaur pārklāj ar pildījumu un brūklenēm.
Taisnstūri uz aci sadala trīs vienādās daļās, vienu no sānu malām pārloka uz vidu un otru – malējo malu pārloka pāri abām salocītajām.
Salocīto taisnstūri ar nazi sagriež desmit 3-3,5 cm biezās strēmelēs.
Katru mīklas strēmeli ar nazi sadala 3 plānākās vienāda izmēra strēmelēs, atstājot vienu galu nesagrieztu, sapin pīni un galu ierullē pie pīnes sākuma gala. Liek metāla mafinu pannā.
Sagatavotās maizītes atkārtoti uzraudzē apmēram 20 minūtes, tad apziež ar sakultu olu, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 30-35 minūtes, līdz maizītes kļuvušas zeltaini brūnas.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.