Sastāvdaļas
Mīklai
460 g kviešu miltu
240 ml silta piena
90 g Dansukker Jelgavas cukura
1 ēdamkarote dzidrā cukura sīrupa
100 ml eļļas
2 tējkarotes sausā rauga
šķipsniņa sāls
Pildījumam
160 g Dansukker Jelgavas cukura
170 g mīksta sviesta
2 ēdamkarotes malta kardamona
1 ēdamkarote citrona miziņu
100 g brūkleņu
nedaudz miltu mīklas rullēšanai
1 ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas
Instrukcijas
Bļodā ber sauso raugu, pievieno cukura sīrupu un pienu, sastāvdaļas apmaisa, un raugu atstāj saziedēt 15 minūtes.
Bļodas saturam pievieno cukuru, miltus, eļļu un sāli. Masu samaisa un samīca ar rokām.
Gatavo mīklu saveļ bumbā, liek ar eļļu ietaukotā bļodā, to pārklāj ar tīru dvielīti, un mīklu atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram 1 stundu.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Bļodā sajauc sviestu, cukuru, kardamonu un citrona miziņas.
Uzrūgušo mīklu liek uz galda, kas apbērts ar miltiem, un izrullē apmēram 40 x 60 cm lielā taisnstūrī. To viscaur pārklāj ar pildījumu un brūklenēm.
Taisnstūri uz aci sadala trīs vienādās daļās, vienu no sānu malām pārloka uz vidu un otru – malējo malu pārloka pāri abām salocītajām.
Salocīto taisnstūri ar nazi sagriež desmit 3-3,5 cm biezās strēmelēs.
Katru mīklas strēmeli ar nazi sadala 3 plānākās vienāda izmēra strēmelēs, atstājot vienu galu nesagrieztu, sapin pīni un galu ierullē pie pīnes sākuma gala. Liek metāla mafinu pannā.
Sagatavotās maizītes atkārtoti uzraudzē apmēram 20 minūtes, tad apziež ar sakultu olu, liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 30-35 minūtes, līdz maizītes kļuvušas zeltaini brūnas.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.