Brūkleņu krēms

Brūkleņu krēms ir ne vien saldskābs un gards, bet arī košs krāsas ziņā. Brūkleņu krēmu var baudīt kopā brokastu jogurtu vai saldējumu, vai arī kā Ziemassvētku desertu.

250-300 ml burciņa

30 minūtes

Atzīme (4 gab)

Sastāvdaļas

250 g brūkleņu
2 olas dzeltenumi
140 g Dansukker Ievārījuma cukura
2 šķipsniņas piparkūku garšvielu maisījuma 
25 g sviesta istabas temperatūrā

Instrukcijas

Brūklenes izberž caur sietu. Olas dzeltenumus sakuļ un iemaisa brūkleņu biezenī. Masu vēlreiz izberž caur smalku sietu un lej katlā ar biezu pamatni. Pievieno ievārījuma cukuru un piparkūku garšvielas un maisot karsē 2-3 minūtes. Katlu noņem no plīts. Pa gabaliņiem, nepārtraukti maisot, pievieno sviestu. katliņu liek karstā ūdens peldē un ar elektrisko putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi. Lej tīrās izkarsētās burciņās un uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.