Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
300 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
4 olas
250 ml kviešu miltu
100 ml kakao pulvera
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 g sasmalcinātas šokolādes
Instrukcijas
Sajauc taukvielas un cukuru. Pieliek olas pa vienai, nepārtraukti maisot. Samaisa kopā citas sastāvdaļas un pievieno tās olu maisījumam.
Izklāj mīklu ieziestā vai ar cepamo papīru izklātā 20 x 30 cm lielā formā. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apm. 20 minūtes. Izgāž uz restītēm. Uzliek formu virsū, ļauj atdzist un pēc tam sagriež četrstūros.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.