Sastāvdaļas
50 g rauga
500 ml piena
100 ml rapšu eļļas
½ g safrāna
1 ēd.kar. malta anīsa
½ t.kar. sāls
50 ml Dansukker dzidrā sīrupa
About 1.8 L Manitoba miltu
Dekorēšanai
Sēklas pēc izvēles
Instrukcijas
Sadurpina raugu. Pienu uzslida līdz 37 °C un pārlej raugam. Maisa, līdz raugš izšķīdis. Pievieno eļļu, safrānu, anīsa sēklas, sāli un sīrupu. Iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt 30 minūtes. Uz miltiem apkaisīta galda mīca, līdz mīkla kļūst vijīga. Sadala divās daļās. Katru izrullē garā rullī. Sagriež gabalos, tos katru atkal izrullē un savij maizītes. Kārto uz cepampapīra, glazē ar ūdeni un apkaisa ar sēklām. Atstāj vēl uz 30 minūtēm uzrūgt. Cep krāsns vidējā daļā 225 °C temperatūrā apmēram 8 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.