50 g rauga
500 ml piena
100 ml rapšu eļļas
½ g safrāna
1 ēd.kar. malta anīsa
½ t.kar. sāls
50 ml Dansukker dzidrā sīrupa
About 1.8 L Manitoba miltu
Dekorēšanai
Sēklas pēc izvēles
Sadurpina raugu. Pienu uzslida līdz 37 °C un pārlej raugam. Maisa, līdz raugš izšķīdis. Pievieno eļļu, safrānu, anīsa sēklas, sāli un sīrupu. Iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt 30 minūtes. Uz miltiem apkaisīta galda mīca, līdz mīkla kļūst vijīga. Sadala divās daļās. Katru izrullē garā rullī. Sagriež gabalos, tos katru atkal izrullē un savij maizītes. Kārto uz cepampapīra, glazē ar ūdeni un apkaisa ar sēklām. Atstāj vēl uz 30 minūtēm uzrūgt. Cep krāsns vidējā daļā 225 °C temperatūrā apmēram 8 minūtes.
Šo recepti sastādīja