Sastāvdaļas
50 g rauga
500 ml piena
100 ml rapšu eļļas
½ g safrāna
1 ēd.kar. malta anīsa
½ t.kar. sāls
50 ml Dansukker dzidrā sīrupa
About 1.8 L Manitoba miltu
Dekorēšanai
Sēklas pēc izvēles
Instrukcijas
Sadurpina raugu. Pienu uzslida līdz 37 °C un pārlej raugam. Maisa, līdz raugš izšķīdis. Pievieno eļļu, safrānu, anīsa sēklas, sāli un sīrupu. Iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt 30 minūtes. Uz miltiem apkaisīta galda mīca, līdz mīkla kļūst vijīga. Sadala divās daļās. Katru izrullē garā rullī. Sagriež gabalos, tos katru atkal izrullē un savij maizītes. Kārto uz cepampapīra, glazē ar ūdeni un apkaisa ar sēklām. Atstāj vēl uz 30 minūtēm uzrūgt. Cep krāsns vidējā daļā 225 °C temperatūrā apmēram 8 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.