Brokastu maizītes

Brīvdienu brokastīm piestāv svaigi ceptas maizes smarža. Lai no rīta nebūtu jātaisa mīkla, pagatavo to iepriekš un uzglabā saldētavā. Pirms cepšanas atliks vien mīklu ātri atlaidināt!

20 gab.

Atzīme (72 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 ml ūdens
2 ēd. kar. kartupeļu miltu
50 g rauga
100 ml auzu pārslu
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
Apmēram 1 litrs Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
Kartupeļu ciete pārkaisīšanai

Instrukcijas

Pannā ielej ūdeni, iemaisa tajā kartupeļu cieti un uzvāra. Noliek malā un ļauj atdzist līdz 37 °C. Bļodā iedrupina raugu un pārlej pāri atdzisušo šķidrumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno auzu pārslas, sīrupu un sāli. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Izveido no mīklas garenu kukuli, sagriež to 20 daļās un izveido apaļus rullīšus. Ņem katru rullīti, vienu rullīša pusi pamērcē kartupeļu cietē un liek ar miltos mērcēto pusi uz augšu uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj rullīšus uzbriest 30 minūtes. Cep krāsns vidējā daļā 225 °C apmēram 15 minūtes. Liek uz režģa, atstāj atdzist, bet NEPĀRKLĀJ ar dvielīti.

Baudi brokastu maizītes ar svaigu apelsīnu un baltās šokolādes ievārījumu!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.