Brokastu maizītes

Brīvdienu brokastīm piestāv svaigi ceptas maizes smarža. Lai no rīta nebūtu jātaisa mīkla, pagatavo to iepriekš un uzglabā saldētavā. Pirms cepšanas atliks vien mīklu ātri atlaidināt!

20 gab.

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

500 ml ūdens
2 ēd. kar. kartupeļu miltu
50 g rauga
100 ml auzu pārslu
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
Apmēram 1 litrs Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
Kartupeļu ciete pārkaisīšanai

Instrukcijas

Pannā ielej ūdeni, iemaisa tajā kartupeļu cieti un uzvāra. Noliek malā un ļauj atdzist līdz 37 °C. Bļodā iedrupina raugu un pārlej pāri atdzisušo šķidrumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno auzu pārslas, sīrupu un sāli. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Izveido no mīklas garenu kukuli, sagriež to 20 daļās un izveido apaļus rullīšus. Ņem katru rullīti, vienu rullīša pusi pamērcē kartupeļu cietē un liek ar miltos mērcēto pusi uz augšu uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj rullīšus uzbriest 30 minūtes. Cep krāsns vidējā daļā 225 °C apmēram 15 minūtes. Liek uz režģa, atstāj atdzist, bet NEPĀRKLĀJ ar dvielīti.

Baudi brokastu maizītes ar svaigu apelsīnu un baltās šokolādes ievārījumu!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.