Brokastu maizītes

Brīvdienu brokastīm piestāv svaigi ceptas maizes smarža. Lai no rīta nebūtu jātaisa mīkla, pagatavo to iepriekš un uzglabā saldētavā. Pirms cepšanas atliks vien mīklu ātri atlaidināt!

20 gab.

Atzīme (76 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 ml ūdens
2 ēd. kar. kartupeļu miltu
50 g rauga
100 ml auzu pārslu
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
Apmēram 1 litrs Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
Kartupeļu ciete pārkaisīšanai

Instrukcijas

Pannā ielej ūdeni, iemaisa tajā kartupeļu cieti un uzvāra. Noliek malā un ļauj atdzist līdz 37 °C. Bļodā iedrupina raugu un pārlej pāri atdzisušo šķidrumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno auzu pārslas, sīrupu un sāli. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Izveido no mīklas garenu kukuli, sagriež to 20 daļās un izveido apaļus rullīšus. Ņem katru rullīti, vienu rullīša pusi pamērcē kartupeļu cietē un liek ar miltos mērcēto pusi uz augšu uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj rullīšus uzbriest 30 minūtes. Cep krāsns vidējā daļā 225 °C apmēram 15 minūtes. Liek uz režģa, atstāj atdzist, bet NEPĀRKLĀJ ar dvielīti.

Baudi brokastu maizītes ar svaigu apelsīnu un baltās šokolādes ievārījumu!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.