Brokastu maizītes

Brīvdienu brokastīm piestāv svaigi ceptas maizes smarža. Lai no rīta nebūtu jātaisa mīkla, pagatavo to iepriekš un uzglabā saldētavā. Pirms cepšanas atliks vien mīklu ātri atlaidināt!

20 gab.

Atzīme (83 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 ml ūdens
2 ēd. kar. kartupeļu miltu
50 g rauga
100 ml auzu pārslu
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
Apmēram 1 litrs Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
Kartupeļu ciete pārkaisīšanai

Instrukcijas

Pannā ielej ūdeni, iemaisa tajā kartupeļu cieti un uzvāra. Noliek malā un ļauj atdzist līdz 37 °C. Bļodā iedrupina raugu un pārlej pāri atdzisušo šķidrumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno auzu pārslas, sīrupu un sāli. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Izveido no mīklas garenu kukuli, sagriež to 20 daļās un izveido apaļus rullīšus. Ņem katru rullīti, vienu rullīša pusi pamērcē kartupeļu cietē un liek ar miltos mērcēto pusi uz augšu uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj rullīšus uzbriest 30 minūtes. Cep krāsns vidējā daļā 225 °C apmēram 15 minūtes. Liek uz režģa, atstāj atdzist, bet NEPĀRKLĀJ ar dvielīti.

Baudi brokastu maizītes ar svaigu apelsīnu un baltās šokolādes ievārījumu!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.