Braunija pica

Šokolādīga pica ar braunija garšu, papildināta ar krēmīgu musu un svaigām ogām. Šo picu var cept gan krāsnī, gan uz grila brīvā dabā.

10 porcijas

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ogu muss
200 g ogu pēc izvēles – svaigas vai saldētas
95 g Dansukker želejas cukura Multi
200 ml saldā krējuma

Braunija pamatne
100 g tumšās šokolādes
75 g sviesta
1 ola
190 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
150 ml kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls

Dekors
Svaigas ogas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ogu musu. Ogas ar želejas cukuru katliņā uzvāra un ļauj pilnībā atdzist.

Saldo krējumu saputo un iecilā ogu želejā. Ar dakšiņu masu uzkuļ, lai iegūtu mazliet biezāku konsistenci.  Kamēr top picas pamatne, musu novieto ledusskapī.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.

Šokolādi un sviestu mazā temperatūrā uz pannas izkausē.

Olas ar muscovado cukuru sakuļ vieglās putās. Iecilā šokolādes-sviesta masu un kārtīgi samaisa. Iemaisa arī sausās sastāvdaļas.

Maisījumu lej uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Masu var kārtot apļa formā vai arī citā formā pēc izvēles. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 7 minūtes un tad atdzesē. Cepšanas ilgums var atšķirties atkarībā no kārtas biezuma.

Izcepto braunija pamatni pārklāj ar musu un dekorē ar svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.