Sastāvdaļas
Ogu muss
200 g ogu pēc izvēles – svaigas vai saldētas
95 g Dansukker želejas cukura Multi
200 ml saldā krējuma
Braunija pamatne
100 g tumšās šokolādes
75 g sviesta
1 ola
190 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
150 ml kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Dekors
Svaigas ogas
Instrukcijas
Vispirms pagatavo ogu musu. Ogas ar želejas cukuru katliņā uzvāra un ļauj pilnībā atdzist.
Saldo krējumu saputo un iecilā ogu želejā. Ar dakšiņu masu uzkuļ, lai iegūtu mazliet biezāku konsistenci. Kamēr top picas pamatne, musu novieto ledusskapī.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.
Šokolādi un sviestu mazā temperatūrā uz pannas izkausē.
Olas ar muscovado cukuru sakuļ vieglās putās. Iecilā šokolādes-sviesta masu un kārtīgi samaisa. Iemaisa arī sausās sastāvdaļas.
Maisījumu lej uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Masu var kārtot apļa formā vai arī citā formā pēc izvēles. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 7 minūtes un tad atdzesē. Cepšanas ilgums var atšķirties atkarībā no kārtas biezuma.
Izcepto braunija pamatni pārklāj ar musu un dekorē ar svaigām ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.