Sastāvdaļas
Burciņas pildījumam
120 g kviešu miltu
2 g sāls
60 g kakao pulvera
190 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
130 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
200 g tumšās šokolādes čipsu vai drupinātas šokolādes
100 g valriekstu
Citas sastāvdaļas
300 g sviesta
4 olas
Instrukcijas
Izvēlieties skaistu, nebojātu stikla burciņu. Piepildiet burciņu, sākot ar kviešu miltu un sāls kārtu. Pēc tam turpiniet ar kakao kārtu, brūno cukuru, pūdercukuru, šokolādes čipsiem vai drumstalām un sasmalcinātiem valriekstiem.
Uzlieciet vāku, pārsieniet ar dekoratīvu lentīti un uzrakstiet recepti uz etiķetes. Ziemassvētku dāvana gatava!
Braunija recepte
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Izkausē 300 g sviesta un pievieno stikla burkas augšējo kārtu ar valriekstiem un šokolādi. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Pievieno pārējās sastāvdaļas no stikla burkas un samaisa vienmērīgā masā. Pa vienai iekuļ četras olas.
Ietauko cepamo formu 20x30 cm diametrā, izklāj ar cepampapīru un ielej tajā mīklu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20-23 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.