Biskvītkūka ar brūklenēm un kokosriekstu-īrisa glazūru

1 stunda
Biskvītkūka ar brūklenēm un kokosriekstu-īrisa glazūru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Kūkai

    • 3 olas
    • 225 g Dansukker smalkā cukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 50 g sviesta
    • 100 ml piena
    • 210 g kviešu miltu
    • 2 tējkar. cepamā pulvera
    • 1 tējkar. malta kardamona
    • 1 šķipsniņa sāls
    • 150 g saldētu brūkleņu

    Glazūrai

    • 25 g sviesta
    • 70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 75 ml saldā krējuma
    • 70 g kokosriekstu skaidiņu
    • 5 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās.

    Sviestu izkausē, pievieno pienu un iemaisa olu maisījumā.

    Miltus, cepamo pulveri, kardamonu un sāli samaisa. Ieber brūklenes. Visu uzmanīgi iecilā olu maisījumā.

    Mīklu lej ietaukotā kūkas formā (22 cm diametrā). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 25 minūtes.

    Pagatavo glazūru. Izkausē sviestu un iemaisa tajā pārējās sastāvdaļas. Turpina maisīt dažas minūtes.

    Kad pagājušas 20 minūtes, kūku izņem no krāsns, pārlej ar glazūru un novieto atpakaļ krāsnī. Temperatūru palielina līdz 200°C un turpina cept apmēram 5-10 minūtes, līdz kūka zeltaini brūna.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker