Biskvīta rulete ar vārīto krēmu

Latvijas valsts svētkiem par godu gatavota salda un skaista biskvīta rulete sarkanbaltsarkanā svētku noformējumā. Receptes autore Maija Kaire, video recepte raidījuma "Māmiņu klubs" arhīvā vai pie mums Youtube kanālā (saite uz recepti skat. zemāk).

8 gabaliņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas + 1 olas baltums
80 g Dansukker baltā cukura
3 ēdamkarotes kviešu miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
1 maza šķipsniņa sāls

Krēmam
300 ml piena 
1 olas dzeltenums
1 vesela ola
100 g Dansukker baltā cukura
0,5 tējkar. vaniļas cukura
80 g kviešu miltu
15 g kartupeļu cietes
100 g sviesta istabas temperatūrā

Ogu pildījumam
100 g dzērveņu
1 ēdamkarote Dansukker baltā cukura

Ogas
Pūdercukurs un ogu pulveris pārkaisīšanai

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vārīto krēmu. Olu saputo kopā ar cukuru. Pievieno miltus kopā ar cieti un saputo vēl. Pienu katliņā uzvāra un verdošu tievā strūkliņā, lēni putojot, lej iekšā olu putās. Saputoto masu lej atpakaļ katliņā un, ar koka karoti maisot, uzvāra līdz pirmajam burbulim. Katliņu noņem no plīts, pārlej tīrā bļodiņā un pārklāj ar pārtikas plēvi, cieši nosedzot krēma virskārtu. Kad krēms atdzisis silts, ieputo mīkstu istabas temperatūras sviestu.

Kamēr krēms atdziest, pagatavo biskvītu. Olām atdala dzeltenumus un baltumiem. Visus baltumus kopā ar cukuru un mazu šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. 

Dzeltenumus saputo kopā ar pārējo cukuru, līdz tas viegls un gaisīgs.

Cepamplāti pārklāj ar pergamenta papīru. Savieno baltumus ar dzeltenumiem, pa vidu pamazām iesijājot miltus un kartupeļu cieti.

Cep 12-15 minūtes 180 grādos, līdz biskvīts zeltains. Atdzesē.

Ruletes pagatavošana 
Dzērvenes sablenderē ar cukuru. 

Atdzisušo biskvītu atbrīvo no cepampapīra, pārsmērē ar dzērveņu masu un pārklāj ar krēmu. Izlīdzina pa visu biskvītu. Var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām. Sarullē, pārkaisa pūdercukuru un ogu pulveri.

Receptes autore: konditore Maija Kaire
Recepte pirmo reizi publicēta raidījumā “Māmiņu klubs”

Video pamacību receptes gatavošanā varat skatīt šeit. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.