Biskvīta rulete ar vārīto krēmu

Latvijas valsts svētkiem par godu gatavota salda un skaista biskvīta rulete sarkanbaltsarkanā svētku noformējumā. Receptes autore Maija Kaire, video recepte raidījuma "Māmiņu klubs" arhīvā vai pie mums Youtube kanālā (saite uz recepti skat. zemāk).

8 gabaliņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (15 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas + 1 olas baltums
80 g Dansukker baltā cukura
3 ēdamkarotes kviešu miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
1 maza šķipsniņa sāls

Krēmam
300 ml piena 
1 olas dzeltenums
1 vesela ola
100 g Dansukker baltā cukura
0,5 tējkar. vaniļas cukura
80 g kviešu miltu
15 g kartupeļu cietes
100 g sviesta istabas temperatūrā

Ogu pildījumam
100 g dzērveņu
1 ēdamkarote Dansukker baltā cukura

Ogas
Pūdercukurs un ogu pulveris pārkaisīšanai

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vārīto krēmu. Olu saputo kopā ar cukuru. Pievieno miltus kopā ar cieti un saputo vēl. Pienu katliņā uzvāra un verdošu tievā strūkliņā, lēni putojot, lej iekšā olu putās. Saputoto masu lej atpakaļ katliņā un, ar koka karoti maisot, uzvāra līdz pirmajam burbulim. Katliņu noņem no plīts, pārlej tīrā bļodiņā un pārklāj ar pārtikas plēvi, cieši nosedzot krēma virskārtu. Kad krēms atdzisis silts, ieputo mīkstu istabas temperatūras sviestu.

Kamēr krēms atdziest, pagatavo biskvītu. Olām atdala dzeltenumus un baltumiem. Visus baltumus kopā ar cukuru un mazu šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. 

Dzeltenumus saputo kopā ar pārējo cukuru, līdz tas viegls un gaisīgs.

Cepamplāti pārklāj ar pergamenta papīru. Savieno baltumus ar dzeltenumiem, pa vidu pamazām iesijājot miltus un kartupeļu cieti.

Cep 12-15 minūtes 180 grādos, līdz biskvīts zeltains. Atdzesē.

Ruletes pagatavošana 
Dzērvenes sablenderē ar cukuru. 

Atdzisušo biskvītu atbrīvo no cepampapīra, pārsmērē ar dzērveņu masu un pārklāj ar krēmu. Izlīdzina pa visu biskvītu. Var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām. Sarullē, pārkaisa pūdercukuru un ogu pulveri.

Receptes autore: konditore Maija Kaire
Recepte pirmo reizi publicēta raidījumā “Māmiņu klubs”

Video pamacību receptes gatavošanā varat skatīt šeit. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.