Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas + 1 olas baltums
80 g Dansukker baltā cukura
3 ēdamkarotes kviešu miltu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
1 maza šķipsniņa sāls
Krēmam
300 ml piena
1 olas dzeltenums
1 vesela ola
100 g Dansukker baltā cukura
0,5 tējkar. vaniļas cukura
80 g kviešu miltu
15 g kartupeļu cietes
100 g sviesta istabas temperatūrā
Ogu pildījumam
100 g dzērveņu
1 ēdamkarote Dansukker baltā cukura
Ogas
Pūdercukurs un ogu pulveris pārkaisīšanai
Instrukcijas
Vispirms pagatavo vārīto krēmu. Olu saputo kopā ar cukuru. Pievieno miltus kopā ar cieti un saputo vēl. Pienu katliņā uzvāra un verdošu tievā strūkliņā, lēni putojot, lej iekšā olu putās. Saputoto masu lej atpakaļ katliņā un, ar koka karoti maisot, uzvāra līdz pirmajam burbulim. Katliņu noņem no plīts, pārlej tīrā bļodiņā un pārklāj ar pārtikas plēvi, cieši nosedzot krēma virskārtu. Kad krēms atdzisis silts, ieputo mīkstu istabas temperatūras sviestu.
Kamēr krēms atdziest, pagatavo biskvītu. Olām atdala dzeltenumus un baltumiem. Visus baltumus kopā ar cukuru un mazu šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.
Dzeltenumus saputo kopā ar pārējo cukuru, līdz tas viegls un gaisīgs.
Cepamplāti pārklāj ar pergamenta papīru. Savieno baltumus ar dzeltenumiem, pa vidu pamazām iesijājot miltus un kartupeļu cieti.
Cep 12-15 minūtes 180 grādos, līdz biskvīts zeltains. Atdzesē.
Ruletes pagatavošana
Dzērvenes sablenderē ar cukuru.
Atdzisušo biskvītu atbrīvo no cepampapīra, pārsmērē ar dzērveņu masu un pārklāj ar krēmu. Izlīdzina pa visu biskvītu. Var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām. Sarullē, pārkaisa pūdercukuru un ogu pulveri.
Receptes autore: konditore Maija Kaire
Recepte pirmo reizi publicēta raidījumā “Māmiņu klubs”
Video pamacību receptes gatavošanā varat skatīt šeit.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.