Sastāvdaļas
Biskvītam
5 olas
200 g cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes silta ūdens
5 ēdamkarotes miltu
½ vaniļas cukura
Krēmam
2 olu dzeltenumi
350 g biezpiena
4 tējkarotes želatīna
500 ml saldā krējuma
skābens ievārījums starpkārtai
Instrukcijas
Pagatavo biskvītu. Atdala olu dzeltenumus, un saputo tos ar 100 g cukura. Pievieno siltu ūdeni, iesijā miltus ar cepamapulveri un vaniļas cukuru. Baltumus sakuļ ar 100 g cukura un iecilā masā. Mīklu lej apaļā kūkas formā 26 cm diametrā. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20-25 minūtes, līdz biskvīts zeltains. Atdzesē un ar garu nazi pārgriež 2 kārtās. Katru kārtu pārsmērē ar skābenu ievārījumu.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno biezpienu. Želatīnu uzbriedina 100 ml auksta ūdens, izkausē un iemaisa biezpiena masā. Saputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā. Krēmu pārsmērē biskvīta kārtām un kārto tortes slāņos. Torti dekorē ar ogām vai želejas kārtiņu.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.