Biezpiena torte

Atzīme (82 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
5 olas
200 g cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes silta ūdens
5 ēdamkarotes miltu
½ vaniļas cukura

Krēmam
2 olu dzeltenumi
350 g biezpiena
4 tējkarotes želatīna
500 ml saldā krējuma
skābens ievārījums starpkārtai

Instrukcijas

Pagatavo biskvītu. Atdala olu dzeltenumus, un saputo tos ar 100 g cukura. Pievieno siltu ūdeni, iesijā miltus ar cepamapulveri un vaniļas cukuru. Baltumus sakuļ ar 100 g cukura un iecilā masā. Mīklu lej apaļā kūkas formā 26 cm diametrā. Cep  cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20-25 minūtes, līdz biskvīts zeltains. Atdzesē un ar garu nazi pārgriež 2 kārtās. Katru kārtu pārsmērē ar skābenu ievārījumu.

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno biezpienu. Želatīnu uzbriedina 100 ml auksta ūdens, izkausē un iemaisa biezpiena masā. Saputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā. Krēmu pārsmērē biskvīta kārtām un kārto tortes slāņos. Torti dekorē ar ogām vai želejas kārtiņu.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.