Biezpiena torte - Receptes

Biezpiena torte

Biezpiena torte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Biskvītam

    • 5 olas
    • 200 g cukura
    • 1 tējkarote cepamā pulvera
    • 2 ēdamkarotes silta ūdens
    • 5 ēdamkarotes miltu
    • ½ vaniļas cukura

    Krēmam

    • 2 olu dzeltenumi
    • 350 g biezpiena
    • 4 tējkarotes želatīna
    • 500 ml saldā krējuma
    • skābens ievārījums starpkārtai

    Pagatavo biskvītu. Atdala olu dzeltenumus, un saputo tos ar 100 g cukura. Pievieno siltu ūdeni, iesijā miltus ar cepamapulveri un vaniļas cukuru. Baltumus sakuļ ar 100 g cukura un iecilā masā. Mīklu lej apaļā kūkas formā 26 cm diametrā. Cep  cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20-25 minūtes, līdz biskvīts zeltains. Atdzesē un ar garu nazi pārgriež 2 kārtās. Katru kārtu pārsmērē ar skābenu ievārījumu.

    Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno biezpienu. Želatīnu uzbriedina 100 ml auksta ūdens, izkausē un iemaisa biezpiena masā. Saputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā. Krēmu pārsmērē biskvīta kārtām un kārto tortes slāņos. Torti dekorē ar ogām vai želejas kārtiņu.
    Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
    Fotogrāfs: Gvido Kajons


    ;