Biešu zefīrs

20 gab.
Biešu zefīrs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 20 g želatīna
  • 80 g ūdens
  • 250 g Dansukker Gaišā cukura sīrupa
  • 50 g biešu
  • 5 g vaniļas cukura
  • 30 g citrona sulas

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj uzbriest un tad karstā ūdens peldē izšķīdina.

Sīrupu, citrona sulu, sarīvētas, nomizotas bietes un vaniļas cukuru uzvāra. Masu atdzesē līdz 80 °C, pievieno želatīnu un samaisa. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdziest un kļūst gaisīga. Masu lej garenā silikona formā. Kad tā sastingusi, izņem no formas un sagriež gabaliņos.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi