Sastāvdaļas
120 g saldo mandeļu
200 g sviesta
110 g Dansukker Farīna cukura
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
2 tējkar. malta kanēļa
2 tējkar. malta ingvera
1 tējkar. malta kardamona
1 tējkar. maltu krustnagliņu
1 tējkar. pārtikas sodas
150 g kartupeļu cietes
210 g bezglutēna miltu
Dekorēšanai
75 g tumšās šokolādes
Instrukcijas
Mandeles noblanšē, novelk miziņas un sakapā.
Sviestu, farīna cukuru un sīrupu samaisa, pievieno arī garšvielas un mandeles.
Sodu un bezglutēna miltus samaisa atsevišķā bļodā, tad pievieno mīklai. Novieto vēsumā uz 20 minūtēm.
Darba virsmu pārkaisa ar kartupeļu cieti. Mīklu sadala divās daļās un izrullē veltņa formā. Katru ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Atvēsināts mīklas ruļļus sagriez plānās sloksnītēs, katru kārtojot uz cepampannas, kas izklāta ar pergamenta papīru. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes.
Šokolādi izkausē un pārlej cepumiem, kad tie atdzisuši.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.