Bezglutēna piparkūku cepumi

120 cepumi 1,3 stundas
Bezglutēna piparkūku cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 120 g saldo mandeļu
  • 200 g sviesta
  • 110 g Dansukker Farīna cukura
  • 140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 2 tējkar. malta kanēļa
  • 2 tējkar. malta ingvera
  • 1 tējkar. malta kardamona
  • 1 tējkar. maltu krustnagliņu
  • 1 tējkar. pārtikas sodas
  • 150 g kartupeļu cietes
  • 210 g bezglutēna miltu

Dekorēšanai

  • 75 g tumšās šokolādes

Mandeles noblanšē, novelk miziņas un sakapā.

Sviestu, farīna cukuru un sīrupu samaisa, pievieno arī garšvielas un mandeles.

Sodu un bezglutēna miltus samaisa atsevišķā bļodā, tad pievieno mīklai. Novieto vēsumā uz 20 minūtēm.

Darba virsmu pārkaisa ar kartupeļu cieti. Mīklu sadala divās daļās un izrullē veltņa formā. Katru ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Atvēsināts mīklas ruļļus sagriez plānās sloksnītēs, katru kārtojot uz cepampannas, kas izklāta ar pergamenta papīru. Cep krāsns vidējā daļā 10-12 minūtes.

Šokolādi izkausē un pārlej cepumiem, kad tie atdzisuši.

Šo recepti sastādīja

Dansukker