Bezglutēna aprikožu torte

Apm. 8 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
150 g vārītu, rīvētu kartupeļu
110 g kukurūzas cietes
50 g prosas pārslu
80 g Dansukker niedru cukura “Demerara”
75 ml šķidrā margarīna

Pildījumam
2 olas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
90 g kartupeļu cietes
5 g cepamā pulvera
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml dabiskā jogurta
300 g svaigu vai konservētu aprikožu

Dekorēšanai
300 ml trekna saldā krējuma
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Instrukcijas

No sastāvdaļām pagatavo mīklu, ievieto to ietaukotā pīrāgu formā (aptuveni 25 cm diametrā). Atdala olu dzeltenumus un baltumus atsevišķās bļodiņās. Sakuļ olu dzeltenumus kopā ar cukuru. Pievieno kartupeļu cieti, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un jogurtu. Saputo olu baltumus, līdz tie ir stingri, un iecilā tos dzeltenumu masā. Gatavo maisījumu ielej pīrāga formā. Aprikozēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos un iespiež mīklā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 35 minūtes. Pēc tam atdzesē līdz remdenai temperatūrai. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pīrāgu pasniedz ar putukrējumu.

Aprikozes var aizstāt ar citiem augļiem vai ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.