Sastāvdaļas
4 olu baltumi
0,5 g sāls
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
10 ml baltvīna etiķa
200-300 ml saldā krējuma
500 g zemeņu*
Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai
Milti veidnes izkaisīšanai
Instrukcijas
Cepešplīts veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Olu baltumus ar sāli kuļ, līdz veidojas stingras putas. Pakāpeniski pievieno pusi no cukura, visu laiku enerģiski maisot. Tad iemaisa pārējo cukuru pamīšus ar vaniļas cukuru un etiķi. Iesmērē maisījumu ietaukotajā veidnē. Cep krāsns vidusdaļā 150°C apm. pusstundu. Tad noregulē temperatūru uz 175˚C un cep vēl 30 minūtes. Izņem bezē pamatni no cepešplīts un ļauj atdzist. Saputo saldo krējumu mīkstās putās un pārsmērē pāri bezē kārtai. Virsū liek zemenes. Pasniedz.
*Zemenes var aizvietot ar citām ogām, piem., mellenēm, avenēm vai lācenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.