Bezē cepumu deserts ar zemenēm

Apm. 6 porc.

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 olu baltumi
0,5 g sāls
250 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
10 ml baltvīna etiķa
200-300 ml saldā krējuma
500 g zemeņu*
Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai
Milti veidnes izkaisīšanai

Instrukcijas

Cepešplīts veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Olu baltumus ar sāli kuļ, līdz veidojas stingras putas. Pakāpeniski pievieno pusi no cukura, visu laiku enerģiski maisot. Tad iemaisa pārējo cukuru pamīšus ar vaniļas cukuru un etiķi. Iesmērē maisījumu ietaukotajā veidnē. Cep krāsns vidusdaļā 150°C apm. pusstundu. Tad noregulē temperatūru uz 175˚C un cep vēl 30 minūtes. Izņem bezē pamatni no cepešplīts un ļauj atdzist. Saputo saldo krējumu mīkstās putās un pārsmērē pāri bezē kārtai. Virsū liek zemenes. Pasniedz.

 

*Zemenes var aizvietot ar citām ogām, piem., mellenēm, avenēm vai lācenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.