Sastāvdaļas
100 g olas baltuma
200 g Dansukker pūdercukura
4 g Dansukker Vaniļas cukura
2 g sāls
4 g citronu sulas
10 g kakao
Pildījumam
125 g sviesta
40 g espresso kafijas
250 g tumšās šokolādes (70 %)
25 g Rīgas melnā balzāma
Instrukcijas
Cepumu pagatavošana:
Olas baltumu ar sāli puto, lēnām, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Masu turpina putot, līdz olas baltums kļuvis stingrs. Putošanas beigās pievieno citrona sulu.
Masu sadala divās vienlīdzīgās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa.
Caur konditorejas maisiņu uz plāts spiež mazas “podziņas”.
Cepumus kaltē krāsnī 60 minūtes 100 °C temperatūrā.
Pildījuma pagatavošana:
Sviestu saputo, pievieno balzāmu un espresso kafiju. Tumšo šokolādi izkausē un lēni ieputo sviestā.
Pildījumu caur konditorejas maisiņu spiež uz vienas krāsas gatavajiem cepumiņiem, virsū liekot otras krāsas cepumiņus.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.