Bezē cepumi ar kafijas krēma pildījumu

500 g

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g olas baltuma
200 g Dansukker pūdercukura
4 g Dansukker Vaniļas cukura
2 g sāls
4 g citronu sulas
10 g kakao

Pildījumam
125 g sviesta
40 g espresso kafijas
250 g tumšās šokolādes (70 %)
25 g Rīgas melnā balzāma

Instrukcijas

Cepumu pagatavošana:
Olas baltumu ar sāli puto, lēnām, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Masu turpina putot, līdz olas baltums kļuvis stingrs. Putošanas beigās pievieno citrona sulu.

Masu sadala divās vienlīdzīgās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa.

Caur konditorejas maisiņu uz plāts spiež mazas “podziņas”.

Cepumus kaltē krāsnī 60 minūtes 100 °C temperatūrā.

Pildījuma pagatavošana:
Sviestu saputo, pievieno balzāmu un espresso kafiju. Tumšo šokolādi izkausē un lēni ieputo sviestā.

Pildījumu caur konditorejas maisiņu spiež uz vienas krāsas gatavajiem cepumiņiem, virsū liekot otras krāsas cepumiņus.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.