Bezē cepumi ar kafijas krēma pildījumu

500 g
Bezē cepumi ar kafijas krēma pildījumu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g olas baltuma
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 4 g Dansukker Vaniļas cukura
  • 2 g sāls
  • 4 g citronu sulas
  • 10 g kakao

Pildījumam

  • 125 g sviesta
  • 40 g espresso kafijas
  • 250 g tumšās šokolādes (70 %)
  • 25 g Rīgas melnā balzāma

Cepumu pagatavošana:
Olas baltumu ar sāli puto, lēnām, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Masu turpina putot, līdz olas baltums kļuvis stingrs. Putošanas beigās pievieno citrona sulu.

Masu sadala divās vienlīdzīgās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa.

Caur konditorejas maisiņu uz plāts spiež mazas “podziņas”.

Cepumus kaltē krāsnī 60 minūtes 100 °C temperatūrā.

Pildījuma pagatavošana:
Sviestu saputo, pievieno balzāmu un espresso kafiju. Tumšo šokolādi izkausē un lēni ieputo sviestā.

Pildījumu caur konditorejas maisiņu spiež uz vienas krāsas gatavajiem cepumiņiem, virsū liekot otras krāsas cepumiņus.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi