Sastāvdaļas
4 olu baltumi
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Ieliek olu baltumus sausā un tīrā bļodā (ja bļoda ir kaut mazliet taukaina, tad olbaltumi neputojas).
Pieliek 50 g cukura un kuļ, līdz putas ir cietas un stingras. Pēc tam uzmanīgi piejauc klāt atlikušo cukuru.
Izspiež cepumus* uz plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 125 °C apmēram 45 minūtes.
*Ja vēlas pagatavot bezē kausiņus, kuros var ielikt saldo ēdienu, izveido mazas apaļas pamatnītes un uzloka malas uz augšu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.