Banānu un karameļu kūka

apm. 20 gabaliņi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
75 g Dansukker brūnā cukura
200 g kviešu miltu
2 šķipsniņas sāls
75 g sakapātu riekstu, šķirne pēc izvēles

Pildījums
2 banāni
1 iepakojums salda kondensētā piena*

Garnējums
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
100 g īrisa konfekšu, piemēram, mīkstās Werters mazos gabaliņos

Instrukcijas

Sāksim ar karameļu mērces (Dulce de leche) pagatavošanu. Noņemiet etiķeti no iepakojuma un ievietojiet iepakojumu lielā traukā ar ūdeni, vāriet 3 stundas. Uzraugiet, lai iepakojums visu laiku atrastos ūdenī, citādi tas var uzsprāgt. Drīkst pagatavot dienu iepriekš. (Dažos veikalos ir iespējams iegādāties jau gatavu karameļu mērci (Dulce de leche).)

Traukā ielieciet taukvielas un brūno cukuru un ar mikseri saputojiet gaisīgās putās. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Ielejiet mīklu ieziestā formā. Vēlams četrkantīgā 20 x 20 cm formā, ar noņemamām malām. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļaujiet pilnībā atdzist.

Pamatni pārklājiet ar karameļu mērci. Nomizojiet banānus, sagrieziet tos šķēlēs un lieciet uz karameļu mērces.

Saputojiet putukrējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru stingrā masā. Banānus pārklājiet ar putukrējumu. Pārkaisiet kūciņas ar īrisu konfekšu gabaliņiem pirms pasniegšanas, lai tie neiegrimtu putukrējumā. Sagrieziet rūtiņās.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kēkss ar greipfrūtu

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.