Sastāvdaļas
Pamatne
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
75 g Dansukker brūnā cukura
200 g kviešu miltu
2 šķipsniņas sāls
75 g sakapātu riekstu, šķirne pēc izvēles
Pildījums
2 banāni
1 iepakojums salda kondensētā piena*
Garnējums
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
100 g īrisa konfekšu, piemēram, mīkstās Werters mazos gabaliņos
Instrukcijas
Sāksim ar karameļu mērces (Dulce de leche) pagatavošanu. Noņemiet etiķeti no iepakojuma un ievietojiet iepakojumu lielā traukā ar ūdeni, vāriet 3 stundas. Uzraugiet, lai iepakojums visu laiku atrastos ūdenī, citādi tas var uzsprāgt. Drīkst pagatavot dienu iepriekš. (Dažos veikalos ir iespējams iegādāties jau gatavu karameļu mērci (Dulce de leche).)
Traukā ielieciet taukvielas un brūno cukuru un ar mikseri saputojiet gaisīgās putās. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Ielejiet mīklu ieziestā formā. Vēlams četrkantīgā 20 x 20 cm formā, ar noņemamām malām. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļaujiet pilnībā atdzist.
Pamatni pārklājiet ar karameļu mērci. Nomizojiet banānus, sagrieziet tos šķēlēs un lieciet uz karameļu mērces.
Saputojiet putukrējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru stingrā masā. Banānus pārklājiet ar putukrējumu. Pārkaisiet kūciņas ar īrisu konfekšu gabaliņiem pirms pasniegšanas, lai tie neiegrimtu putukrējumā. Sagrieziet rūtiņās.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.