Banānu un karameļu kūka

apm. 20 gabaliņi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
75 g Dansukker brūnā cukura
200 g kviešu miltu
2 šķipsniņas sāls
75 g sakapātu riekstu, šķirne pēc izvēles

Pildījums
2 banāni
1 iepakojums salda kondensētā piena*

Garnējums
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
100 g īrisa konfekšu, piemēram, mīkstās Werters mazos gabaliņos

Instrukcijas

Sāksim ar karameļu mērces (Dulce de leche) pagatavošanu. Noņemiet etiķeti no iepakojuma un ievietojiet iepakojumu lielā traukā ar ūdeni, vāriet 3 stundas. Uzraugiet, lai iepakojums visu laiku atrastos ūdenī, citādi tas var uzsprāgt. Drīkst pagatavot dienu iepriekš. (Dažos veikalos ir iespējams iegādāties jau gatavu karameļu mērci (Dulce de leche).)

Traukā ielieciet taukvielas un brūno cukuru un ar mikseri saputojiet gaisīgās putās. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Ielejiet mīklu ieziestā formā. Vēlams četrkantīgā 20 x 20 cm formā, ar noņemamām malām. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļaujiet pilnībā atdzist.

Pamatni pārklājiet ar karameļu mērci. Nomizojiet banānus, sagrieziet tos šķēlēs un lieciet uz karameļu mērces.

Saputojiet putukrējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru stingrā masā. Banānus pārklājiet ar putukrējumu. Pārkaisiet kūciņas ar īrisu konfekšu gabaliņiem pirms pasniegšanas, lai tie neiegrimtu putukrējumā. Sagrieziet rūtiņās.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.