Sastāvdaļas
Pamatne
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
75 g Dansukker brūnā cukura
200 g kviešu miltu
2 šķipsniņas sāls
75 g sakapātu riekstu, šķirne pēc izvēles
Pildījums
2 banāni
1 iepakojums salda kondensētā piena*
Garnējums
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
100 g īrisa konfekšu, piemēram, mīkstās Werters mazos gabaliņos
Instrukcijas
Sāksim ar karameļu mērces (Dulce de leche) pagatavošanu. Noņemiet etiķeti no iepakojuma un ievietojiet iepakojumu lielā traukā ar ūdeni, vāriet 3 stundas. Uzraugiet, lai iepakojums visu laiku atrastos ūdenī, citādi tas var uzsprāgt. Drīkst pagatavot dienu iepriekš. (Dažos veikalos ir iespējams iegādāties jau gatavu karameļu mērci (Dulce de leche).)
Traukā ielieciet taukvielas un brūno cukuru un ar mikseri saputojiet gaisīgās putās. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Ielejiet mīklu ieziestā formā. Vēlams četrkantīgā 20 x 20 cm formā, ar noņemamām malām. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļaujiet pilnībā atdzist.
Pamatni pārklājiet ar karameļu mērci. Nomizojiet banānus, sagrieziet tos šķēlēs un lieciet uz karameļu mērces.
Saputojiet putukrējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru stingrā masā. Banānus pārklājiet ar putukrējumu. Pārkaisiet kūciņas ar īrisu konfekšu gabaliņiem pirms pasniegšanas, lai tie neiegrimtu putukrējumā. Sagrieziet rūtiņās.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.