Banānu un karameļu kūka

apm. 20 gabaliņi

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
100 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
75 g Dansukker brūnā cukura
200 g kviešu miltu
2 šķipsniņas sāls
75 g sakapātu riekstu, šķirne pēc izvēles

Pildījums
2 banāni
1 iepakojums salda kondensētā piena*

Garnējums
150 g putukrējuma
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
100 g īrisa konfekšu, piemēram, mīkstās Werters mazos gabaliņos

Instrukcijas

Sāksim ar karameļu mērces (Dulce de leche) pagatavošanu. Noņemiet etiķeti no iepakojuma un ievietojiet iepakojumu lielā traukā ar ūdeni, vāriet 3 stundas. Uzraugiet, lai iepakojums visu laiku atrastos ūdenī, citādi tas var uzsprāgt. Drīkst pagatavot dienu iepriekš. (Dažos veikalos ir iespējams iegādāties jau gatavu karameļu mērci (Dulce de leche).)

Traukā ielieciet taukvielas un brūno cukuru un ar mikseri saputojiet gaisīgās putās. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Ielejiet mīklu ieziestā formā. Vēlams četrkantīgā 20 x 20 cm formā, ar noņemamām malām. Cepiet cepeškrāsns vidū 175 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļaujiet pilnībā atdzist.

Pamatni pārklājiet ar karameļu mērci. Nomizojiet banānus, sagrieziet tos šķēlēs un lieciet uz karameļu mērces.

Saputojiet putukrējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru stingrā masā. Banānus pārklājiet ar putukrējumu. Pārkaisiet kūciņas ar īrisu konfekšu gabaliņiem pirms pasniegšanas, lai tie neiegrimtu putukrējumā. Sagrieziet rūtiņās.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.