Baltās šokolādes saldējums ar aveņu sorbetu un pistācijām

Brīnišķīgs baltās šokolādes saldējums apvienojumā ar gardu aveņu sorbetu. Drupinātas pistācijas un svaigas avenes dekorā radīs pilnīgu svaiguma un svētku garšu.

Apmēram 10-12 gabaliņi

Apmēram 2 stundas + 3 un 4 stundas saldētavā

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Baltās šokolādes saldējumam
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
3 g Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 g baltās šokolādes

Aveņu sorbetam
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 ml ūdens
300 g aveņu
1 olas baltums

Dekoram
Drupinātas pistācijas
Svaigas avenes

Instrukcijas

Sakuļ olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzvāra pienu, krējumu un cukura sīrupu. Olu maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, iekuļ piena maisījumā. Izkāš caur smalku sietu un ļauj pilnībā atdzist.

Balto šokolādi sasmalcina un pievieno saldējuma masai. Visu lej saldējuma mašīnā un sastrādā gatavu. Ja saldējuma mašīnas nav, tad masu lej iegarenas formas veidnē un novieto saldētavā uz trīs līdz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.

Pagatavo aveņu sorbetu. Katliņā uzvāra cukuru, sīrupu, ūdeni un avenes. Apvāra apmēram 5 minūtes un tad sablenderē. Ja vēlas, masu var izberzt caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, taču tās var arī atstāt sorbetā papildus struktūrai. Sorbetu pilnībā atdzesē.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā aveņu masā. Sorbeta masu sastrādā saldējuma mašīnā. Ja tās nav, tad sorbeta masu lej pāri tieši uz sasaldētā baltās šokolādes saldējuma. Novieto saldētavā apmēram uz četrām stundām, ik pa laikam viegli apmaisot sorbeta kārtu.

Apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu izņem no veidnes un liek uz šķīvja. Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām un svaigām avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?