Sastāvdaļas
Baltās šokolādes saldējumam
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
3 g Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 g baltās šokolādes
Aveņu sorbetam
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 ml ūdens
300 g aveņu
1 olas baltums
Dekoram
Drupinātas pistācijas
Svaigas avenes
Instrukcijas
Sakuļ olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzvāra pienu, krējumu un cukura sīrupu. Olu maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, iekuļ piena maisījumā. Izkāš caur smalku sietu un ļauj pilnībā atdzist.
Balto šokolādi sasmalcina un pievieno saldējuma masai. Visu lej saldējuma mašīnā un sastrādā gatavu. Ja saldējuma mašīnas nav, tad masu lej iegarenas formas veidnē un novieto saldētavā uz trīs līdz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo aveņu sorbetu. Katliņā uzvāra cukuru, sīrupu, ūdeni un avenes. Apvāra apmēram 5 minūtes un tad sablenderē. Ja vēlas, masu var izberzt caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, taču tās var arī atstāt sorbetā papildus struktūrai. Sorbetu pilnībā atdzesē.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā aveņu masā. Sorbeta masu sastrādā saldējuma mašīnā. Ja tās nav, tad sorbeta masu lej pāri tieši uz sasaldētā baltās šokolādes saldējuma. Novieto saldētavā apmēram uz četrām stundām, ik pa laikam viegli apmaisot sorbeta kārtu.
Apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu izņem no veidnes un liek uz šķīvja. Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām un svaigām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.