Sastāvdaļas
Baltās šokolādes saldējumam
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
3 g Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 g baltās šokolādes
Aveņu sorbetam
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 ml ūdens
300 g aveņu
1 olas baltums
Dekoram
Drupinātas pistācijas
Svaigas avenes
Instrukcijas
Sakuļ olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzvāra pienu, krējumu un cukura sīrupu. Olu maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, iekuļ piena maisījumā. Izkāš caur smalku sietu un ļauj pilnībā atdzist.
Balto šokolādi sasmalcina un pievieno saldējuma masai. Visu lej saldējuma mašīnā un sastrādā gatavu. Ja saldējuma mašīnas nav, tad masu lej iegarenas formas veidnē un novieto saldētavā uz trīs līdz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo aveņu sorbetu. Katliņā uzvāra cukuru, sīrupu, ūdeni un avenes. Apvāra apmēram 5 minūtes un tad sablenderē. Ja vēlas, masu var izberzt caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, taču tās var arī atstāt sorbetā papildus struktūrai. Sorbetu pilnībā atdzesē.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā aveņu masā. Sorbeta masu sastrādā saldējuma mašīnā. Ja tās nav, tad sorbeta masu lej pāri tieši uz sasaldētā baltās šokolādes saldējuma. Novieto saldētavā apmēram uz četrām stundām, ik pa laikam viegli apmaisot sorbeta kārtu.
Apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu izņem no veidnes un liek uz šķīvja. Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām un svaigām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.