Sastāvdaļas
Baltās šokolādes saldējumam
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
3 g Dansukker vaniļas cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 g baltās šokolādes
Aveņu sorbetam
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
150 ml ūdens
300 g aveņu
1 olas baltums
Dekoram
Drupinātas pistācijas
Svaigas avenes
Instrukcijas
Sakuļ olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Uzvāra pienu, krējumu un cukura sīrupu. Olu maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, iekuļ piena maisījumā. Izkāš caur smalku sietu un ļauj pilnībā atdzist.
Balto šokolādi sasmalcina un pievieno saldējuma masai. Visu lej saldējuma mašīnā un sastrādā gatavu. Ja saldējuma mašīnas nav, tad masu lej iegarenas formas veidnē un novieto saldētavā uz trīs līdz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Pagatavo aveņu sorbetu. Katliņā uzvāra cukuru, sīrupu, ūdeni un avenes. Apvāra apmēram 5 minūtes un tad sablenderē. Ja vēlas, masu var izberzt caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, taču tās var arī atstāt sorbetā papildus struktūrai. Sorbetu pilnībā atdzesē.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā aveņu masā. Sorbeta masu sastrādā saldējuma mašīnā. Ja tās nav, tad sorbeta masu lej pāri tieši uz sasaldētā baltās šokolādes saldējuma. Novieto saldētavā apmēram uz četrām stundām, ik pa laikam viegli apmaisot sorbeta kārtu.
Apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu izņem no veidnes un liek uz šķīvja. Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām un svaigām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.