Sastāvdaļas
225 g baltās šokolādes
115 g sviesta
2 lielas olas
100 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
70 g miltu
100 g brūkleņu
85 g lazdu riekstu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Balto šokolādi (150 g) un lazdu riekstus sasmalcina. Atlikušo šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē. Olas ar cukuru saputo un iemaisa šokolādes sviesta masā, tad pievieno miltus, cepamo pulveri, sasmalcināto šokolādi, lazdu riekstus un brūklenes. Lej ietaukotā pannā un cep 170°C aptuveni 30 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie irbulīša, tad kūkas ir gatavas. Mazliet atdzisušas var dekorēt ar cukura glazūru, šokolādes krēmu vai krāsainu marcipānu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.