Sastāvdaļas
225 g baltās šokolādes
115 g sviesta
2 lielas olas
100 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
70 g miltu
100 g brūkleņu
85 g lazdu riekstu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Instrukcijas
Balto šokolādi (150 g) un lazdu riekstus sasmalcina. Atlikušo šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē. Olas ar cukuru saputo un iemaisa šokolādes sviesta masā, tad pievieno miltus, cepamo pulveri, sasmalcināto šokolādi, lazdu riekstus un brūklenes. Lej ietaukotā pannā un cep 170°C aptuveni 30 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie irbulīša, tad kūkas ir gatavas. Mazliet atdzisušas var dekorēt ar cukura glazūru, šokolādes krēmu vai krāsainu marcipānu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.