Bagetes

2-3 gab.

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla Nr. 1
150 ml ūdens
25 g iepriekš pagatavota kviešu ierauga  
150 g miltu

Ierauga recepti var atrast šeit

Ūdeni sasilda līdz 20°C un ielej bļodā. Pievieno kviešu ieraugu un enerģiski maisa, līdz tas vienmērīgi izšķīst ūdenī. Miltus iestrādā šķidrumā. Pārklāj bļodai pārtikas plēvi un atstāj uzbriest vai nu uz 4-6 stundām istabas temperatūrā, vai uz nakti ledusskapī.

Mīkla Nr. 2
3 g svaigā rauga
150 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
360 g Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
8 g sāls

Instrukcijas

Bļodā ielej ūdeni un pievieno raugu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno sīrupu, iepriekš pagatavoto pirmo mīklu un miltus. 15 minūtes rūpīgi mīca vai nu ar rokām, vai ar mikseri uz lēniem apgriezieniem. Pievieno sāli un turpina enerģiski mīcīt, tagad uz augstiem apgriezieniem. Mīklu liek ietaukotā plastmasas toverī ar vāku un atstāj uz 2,5 stundām. Liek mīklu uz darba virsmas un sadala 2 vai 3 gabalos. Apklāj ar dvielīti un atstāj uz 15 minūtēm. Izveido no gabaliem bagetes. Mīkla būs ļoti irdena, tāpēc gabali vieglītēm jāpavelk garumā. Tad tos liek uz dvielīša, kas nokaisīts ar miltiem, un aptin dvielīti tā, lai mīkla celtos augšup, nevis briestu uz sāniem. Atstāj uzbriest uz pusotru stundu.

Cepešpannu liek krāsnī un sasilda to līdz 250°C. Uz pergamenta lapas uzliek kukuļus un tad lapu ar kukuļiem uzliek uz karstās pannas. Krāsnī ielej 50 ml auksta ūdens un nekavējoties aizver durtiņas. Pēc piecām minūtēm samazina temperatūru līdz 200°C. Vēl pēc 10 minūtēm atver krāsns durtiņas un mazliet pavēdina. To atkārto vēlreiz pēc nākamajām 10 minūtēm. Kopējais cepšanas laiks – 30 minūtes. Pēc tam bagetes ņem ārā un liek uz režģa atdzist.

Bagetes var padarīt pikantākas, pārsmērējot ar sasmalcinātu ķiploku. Ņem 1-2 daiviņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.