Sastāvdaļas
Mīkla Nr. 1
150 ml ūdens
25 g iepriekš pagatavota kviešu ierauga
150 g miltu
Ierauga recepti var atrast šeit
Ūdeni sasilda līdz 20°C un ielej bļodā. Pievieno kviešu ieraugu un enerģiski maisa, līdz tas vienmērīgi izšķīst ūdenī. Miltus iestrādā šķidrumā. Pārklāj bļodai pārtikas plēvi un atstāj uzbriest vai nu uz 4-6 stundām istabas temperatūrā, vai uz nakti ledusskapī.
Mīkla Nr. 2
3 g svaigā rauga
150 ml ūdens
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
360 g Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
8 g sāls
Instrukcijas
Bļodā ielej ūdeni un pievieno raugu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno sīrupu, iepriekš pagatavoto pirmo mīklu un miltus. 15 minūtes rūpīgi mīca vai nu ar rokām, vai ar mikseri uz lēniem apgriezieniem. Pievieno sāli un turpina enerģiski mīcīt, tagad uz augstiem apgriezieniem. Mīklu liek ietaukotā plastmasas toverī ar vāku un atstāj uz 2,5 stundām. Liek mīklu uz darba virsmas un sadala 2 vai 3 gabalos. Apklāj ar dvielīti un atstāj uz 15 minūtēm. Izveido no gabaliem bagetes. Mīkla būs ļoti irdena, tāpēc gabali vieglītēm jāpavelk garumā. Tad tos liek uz dvielīša, kas nokaisīts ar miltiem, un aptin dvielīti tā, lai mīkla celtos augšup, nevis briestu uz sāniem. Atstāj uzbriest uz pusotru stundu.
Cepešpannu liek krāsnī un sasilda to līdz 250°C. Uz pergamenta lapas uzliek kukuļus un tad lapu ar kukuļiem uzliek uz karstās pannas. Krāsnī ielej 50 ml auksta ūdens un nekavējoties aizver durtiņas. Pēc piecām minūtēm samazina temperatūru līdz 200°C. Vēl pēc 10 minūtēm atver krāsns durtiņas un mazliet pavēdina. To atkārto vēlreiz pēc nākamajām 10 minūtēm. Kopējais cepšanas laiks – 30 minūtes. Pēc tam bagetes ņem ārā un liek uz režģa atdzist.
Bagetes var padarīt pikantākas, pārsmērējot ar sasmalcinātu ķiploku. Ņem 1-2 daiviņas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.