Sastāvdaļas
200 ml rupja maluma miltu
700 ml rudzu miltu un kviešu miltu maisījuma
100 ml auzu pārslu
50 ml klijām
100 ml saulespuķu sēklu
1 ēd. kar. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu (pēc izvēles)
1 tējk. sāls
4 tējk. dzeramās sodas
1 litrs sarūguša piena
75 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
Instrukcijas
Visas sausās sastāvdaļas samaisa kopā mīklas bļodā. Pielej sarūgušo pienu un sīrupu, rūpīgi samaisa. Maisījuma sadala pa divām ietaukotām taisnstūrveida veidnēm. Cep krāsns vidējā daļā 200ºC apmēram stundu.
Varianti
pievieno 300 ml rīvētu burkānu vai biešu,
vai arī – 200 ml kaltētu dzērveņu,
vai arī – sarīvētu viena apelsīna mizu
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.