Āzijas gurķi
Ja esi austrumu garšu cienītājs, tad šī marinēto gurķu recepte būs tieši tavā gaumē! Īpašo aromātu piešķir muskatrieksta zieds, ko atradīsi specializētajos garšvielu veikaliņos, kā arī krustnagliņas, sinepju sēklas un nemalti baltie pipari. Savukārt, saldskābo garšu nodrošinās Dansukker cukurbiešu cukurs un etiķis.
Sastāvdaļas
2 gurķi 20–30 cm garumā
2 ēd. kar. sāls
Garšvielu uzlējumam
0,5 l ūdens
320 ml etiķa (9 %)
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējkar. nemaltu balto piparu
1 ēdamkar. dzelteno sinepju sēklu
2 muskata ziedi
5 krustnagliņas
Instrukcijas
Gurķus nomizo, pārgriež uz pusēm gareniski un izdobj laukā sēklas. Tad gurķus sagriež garenās strēmelēs, liek bļodā un pārkaisa ar sāli. Ļauj nostāvēt vienu nakti.
Savilkušās gurķu strēmeles noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusina dvielī.
Uzvāra garšvielu uzlējuma sastāvdaļas. Gurķus liek uzlējumā un vāra 3–5 minūtes.
Gurķus ievieto karstās, tīrās burkās un pārlej ar karstu garšvielu uzlējumu. Aizvāko burkas. Pirms pasniegšanas ļauj ievilkties divas nedēļas. Uzglabā vēsumā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.