Āzijas gurķi - Receptes

Āzijas gurķi

Āzijas gurķi
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

2 gurķi 20–30 cm garumā
2 ēd. kar. sāls

 

Garšvielu uzlējumam
1/2 l ūdens
300 ml etiķa (10 %)
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. veselu balto piparu
1 ēd. kar. dzelteno sinepju sēklu
2 muskata ziedi
5 krustnagliņas

Nomizo gurķus. Pārgriež uz pusēm gareniski un izdobj laukā sēklas. Tad sagriež gurķus gareniskās strēmelēs. Ieliek tās bļodā un pārkaisa ar sāli. Ļauj nostāvēt vienu nakti.

 

Aukstā ūdenī noskalo gurķu strēmeles. Rūpīgi nosusina dvielī.

 

Uzvāra garšvielu uzlējuma sastāvdaļas. Uzlējumā ieliek gurķu strēmeles un vāra tās 3–5 minūtes.

 

Liek gurķu strēmeles karstās, tīrās burkās. Gurķiem pārlej karstu garšvielu uzlējumu. Aizvāko burkas. Pirms pasniegšanas ļauj ievilkties 2 nedēļas. Uzglabā vēsumā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;