Āzijas gurķi

Ja esi austrumu garšu cienītājs, tad šī marinēto gurķu recepte būs tieši tavā gaumē! Īpašo aromātu piešķir muskatrieksta zieds, ko atradīsi specializētajos garšvielu veikaliņos, kā arī krustnagliņas, sinepju sēklas un nemalti baltie pipari. Savukārt, saldskābo garšu nodrošinās Dansukker cukurbiešu cukurs un etiķis.

Atzīme (30 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2 gurķi 20–30 cm garumā
2 ēd. kar. sāls

Garšvielu uzlējumam
0,5 l ūdens
320 ml etiķa (9 %)
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējkar. nemaltu balto piparu
1 ēdamkar. dzelteno sinepju sēklu
2 muskata ziedi
5 krustnagliņas

Instrukcijas

Gurķus nomizo, pārgriež uz pusēm gareniski un izdobj laukā sēklas. Tad gurķus sagriež garenās strēmelēs, liek bļodā un pārkaisa ar sāli. Ļauj nostāvēt vienu nakti.

Savilkušās gurķu strēmeles noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi nosusina dvielī.

Uzvāra garšvielu uzlējuma sastāvdaļas. Gurķus  liek uzlējumā un vāra 3–5 minūtes.

Gurķus ievieto karstās, tīrās burkās un pārlej ar karstu garšvielu uzlējumu. Aizvāko burkas. Pirms pasniegšanas ļauj ievilkties divas nedēļas. Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.