Sastāvdaļas
Biskvītam
8 olas
100 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
70 g kviešu miltu
20 g kukurūzas cietes
4 tējkarotes mačas pulvera
1 ēdamkarote mačas pulvera
2 ēdamkarotes ūdens
Aveņu ievārījumam
150 g aveņu
30 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
1 ēdamkarote citronu sulas
Baltās šokolādes musam
300 g baltās šokolādes
100 g saldā krējuma
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.
Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru un maču. Puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa.
Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā. Divas atsevišķas cepampannas izklāj ar cepamo papīru un vienmērīgi izklāj pār to mīklu. Cep cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīriem, sausiem dvieļiem un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.
Katru biskvītu sagriež 8–9 cm platumā.
Pagatavo baltās šokolādes musu. Balto šokolādi kopā ar saldo krējumu maisot izkausē ūdens peldē un atdzesē ledusskapī. Kad masa atdzisusi, to uzputo.
Pagatavo aveņu ievārījumu. Ogas kopā ar cukuru katliņā uz mazas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Pievieno citronu sulu. Atdzesē.
Sajauc kopā 2 ēdamkarotes ūdens ar 1 ēdamkaroti mačas pulvera un apslaka ar to katru biskvīta gabalu. Visus biskvīta gabalus saliek cieši vienu pie otra, izveidojot garenu taisnstūri. Vienmērīgi pārsmērē visam pāri aveņu ievārījumu un balto šokolādi. Cepumu sarullē, sākot no vienas šaurākās malas līdz otrai. Novieto ledusskapī līdz rītam.
Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.