Sastāvdaļas
Aveņu biezenis
150 g aveņu
75 g Dansukker Ievārījuma cukura
Pamatne
50 g Dansukker Farīna cukura
150 g mandeļu pastas
10 g olu baltuma
2 g sāls
Dansukker pūdercukurs pamatnes izrullēšanai
Pildījums
35 ml ūdens
170 g Dansukker baltā cukura
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
100 g olu baltumu
5–10 g lakricas pulvera
Dekorēšana
400 g baltās šokolādes
Saldējot kaltētu aveņu drumstalas
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu biezeni. Avenes katliņā uz plīts uzkarsē, līdz tās sašķīdušas. Izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas. Biezeni kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra un tad ļauj atdzist 15 minūtes. Želejas cukurs “Multi” atdziestot biezē, tāpēc biezenis ik pa laikam jāapmaisa, lai tas nesarecētu.
Farīna cukuru, mandeļu pastu, sāli un olu baltumus sakuļ līdz pastas konsistencei. Novieto ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C temperatūru. Uz galda izklāj cepampapīru, pārkaisa ar pūdercukuru, izrullē mandeļu mīklu puscentimetra biezumā un izspiež no tās 4 cm diametra aplīšus. Aplīšus novieto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 7 minūtes. Ļauj atdzist turpat uz pannas.
Ūdeni, cukuru un sīrupu lej katliņā ar biezu pamatni un uzkarsē līdz 118 °C temperatūrai.
Tikmēr olu baltumus saputo kopā ar vienu tējkaroti cukura. Verdošo sīrupu tievā strūkliņā, nepārtraucot putošanu, lej olu putās. Pievieno arī lakricas pulveri un vidējā ātrumā turpina putot vēl 6-8 minūtes, līdz masa sāk veidot vieglas putu galotnītes.
Meringas putas liek dekorēšanas tūtā ar apaļu uzgali, bet aveņu biezeņa masu liek dekorēšanas tūtā ar apaļu, mazu, šauru uzgali. Uz izceptajām mandeļu mīklas pamatnēm veido meringas putu virsotnes, bet ar tievo uzgali tajās uzmanīgi iespiež nedaudz aveņu biezeņa pildījuma. Uz 30 minūtēm kūciņas novieto ledusskapī, lai sastingst.
2/3 no baltās šokolādes daudzuma izkausē ūdens peldē. Noņem no plīts un iemaisa atlikušo 1/3 šokolādes. Meringas tornīšus apmērcē šokolādē un pārkaisa ar kaltēto aveņu drumstalām. Novieto ledusskapī sastingt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Ziemas izbraucieni
Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.
Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.