Sastāvdaļas
Aveņu limonāde
300 ml ūdens
500 g aveņu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 ml citrona sulas
Vaniļas saldējums
1 ola
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g saldā krējuma
Divu dažādu tilpumu silikona vai vienreizējie ledus trauciņi.
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu limonādi. Uzvāra ūdeni un ieber tajā avenes. Pārsedz ar vāku un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Neizšķīdušās ogas saspaida un šķidrumu caur sietu izkāš. Pievieno cukuru un citrona sulu. Vēlreiz uzvāra, līdz viss cukurs ir izšķīdis. Lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Pagatavo saldējumu. Olas dzeltenumus, sīrupu un vaniļas cukuru bļodiņā sakuļ. Citā bļodā saputo olas baltumus.
Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iecilā tajā olas dzeltenumu un cukura maisījumu. Beigās iecilā arī saputoto olas baltumu.
Saldējuma masu sadala apmēram 12 silikona vai vienreizējos ledus trauciņos. Iesprauž tajos saldējuma kociņus un novieto saldētavā uz vienu stundu.
Pagatavo limonādi: 100 ml sulas koncentrāta atšķaida ar 100 ml ūdens. Nelielu daudzumu limonādes ielej lielāko trauciņu apakšā un novieto tos saldētavā un 15 minūtēm.
Sasalušos saldējuma trauciņus izņem no saldētavas un izņem no formītēm. Sasalušos saldējuma gabaliņus liek lielāko trauciņu vidusdaļā un viegli iespiež salt sākušajā limonādes klājumā. Novieto šos atkal saldētavā uz 20 minūtēm.
Kad sasaluši, trauciņus atkal izņem laukā, piepilda atlikušo tilpumu ar limonādi un novieto atpakaļ saldētavā uz 2 stundām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.