Sastāvdaļas
Aveņu limonāde
300 ml ūdens
500 g aveņu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 ml citrona sulas
Vaniļas saldējums
1 ola
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g saldā krējuma
Divu dažādu tilpumu silikona vai vienreizējie ledus trauciņi.
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu limonādi. Uzvāra ūdeni un ieber tajā avenes. Pārsedz ar vāku un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Neizšķīdušās ogas saspaida un šķidrumu caur sietu izkāš. Pievieno cukuru un citrona sulu. Vēlreiz uzvāra, līdz viss cukurs ir izšķīdis. Lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Pagatavo saldējumu. Olas dzeltenumus, sīrupu un vaniļas cukuru bļodiņā sakuļ. Citā bļodā saputo olas baltumus.
Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iecilā tajā olas dzeltenumu un cukura maisījumu. Beigās iecilā arī saputoto olas baltumu.
Saldējuma masu sadala apmēram 12 silikona vai vienreizējos ledus trauciņos. Iesprauž tajos saldējuma kociņus un novieto saldētavā uz vienu stundu.
Pagatavo limonādi: 100 ml sulas koncentrāta atšķaida ar 100 ml ūdens. Nelielu daudzumu limonādes ielej lielāko trauciņu apakšā un novieto tos saldētavā un 15 minūtēm.
Sasalušos saldējuma trauciņus izņem no saldētavas un izņem no formītēm. Sasalušos saldējuma gabaliņus liek lielāko trauciņu vidusdaļā un viegli iespiež salt sākušajā limonādes klājumā. Novieto šos atkal saldētavā uz 20 minūtēm.
Kad sasaluši, trauciņus atkal izņem laukā, piepilda atlikušo tilpumu ar limonādi un novieto atpakaļ saldētavā uz 2 stundām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.