Sastāvdaļas
Aveņu limonāde
300 ml ūdens
500 g aveņu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 ml citrona sulas
Vaniļas saldējums
1 ola
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
150 g saldā krējuma
Divu dažādu tilpumu silikona vai vienreizējie ledus trauciņi.
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu limonādi. Uzvāra ūdeni un ieber tajā avenes. Pārsedz ar vāku un uz mazas uguns vāra 10 minūtes. Neizšķīdušās ogas saspaida un šķidrumu caur sietu izkāš. Pievieno cukuru un citrona sulu. Vēlreiz uzvāra, līdz viss cukurs ir izšķīdis. Lej tīrās, izkarsētās pudelēs un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Pagatavo saldējumu. Olas dzeltenumus, sīrupu un vaniļas cukuru bļodiņā sakuļ. Citā bļodā saputo olas baltumus.
Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iecilā tajā olas dzeltenumu un cukura maisījumu. Beigās iecilā arī saputoto olas baltumu.
Saldējuma masu sadala apmēram 12 silikona vai vienreizējos ledus trauciņos. Iesprauž tajos saldējuma kociņus un novieto saldētavā uz vienu stundu.
Pagatavo limonādi: 100 ml sulas koncentrāta atšķaida ar 100 ml ūdens. Nelielu daudzumu limonādes ielej lielāko trauciņu apakšā un novieto tos saldētavā un 15 minūtēm.
Sasalušos saldējuma trauciņus izņem no saldētavas un izņem no formītēm. Sasalušos saldējuma gabaliņus liek lielāko trauciņu vidusdaļā un viegli iespiež salt sākušajā limonādes klājumā. Novieto šos atkal saldētavā uz 20 minūtēm.
Kad sasaluši, trauciņus atkal izņem laukā, piepilda atlikušo tilpumu ar limonādi un novieto atpakaļ saldētavā uz 2 stundām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.