Sastāvdaļas
Saldajai mīklai
175 g auksta sviesta
300 g kviešu miltu
120 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
1-2 tējkar. ūdens
Sviesta krēmam
75 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
Aveņu želeja
100 g saldētu aveņu
100 g Dansukker želejas cukura Multi
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Sviestu un miltus virtuves kombainā sastrādā, līdz masa sāk veidot kunkuļus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, olas dzeltenumus un ūdeni. Mīklu uz 30 minūtēm noliek vēsumā “atpūsties”.
Tikmēr pagatavo sviesta krēmu un aveņu želeju. Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Avenes notīra un uzkarsē kopā ar želejas cukuru līdz vārīšanās temperatūrai. Pārlej citā traukā un atstāj atdzist.
Mīklu izveltnē 4 mm biezā loksnē. Ar formītēm izspiež sirsniņas un pārliek uz cepampapīra. Pusei sirsniņu viducī izspiež caurumiņu mazākas sirsniņas vai aplīša formā.
Cepumiņus cep cepeškrāsnī apmēram 8-10 minūtes. Uzmanīgi seko, lai nepārceptos. Atdzesē.
Kad cepumi pilnīgi atdzisuši, pildītajiem cepumiņiem pārklāj plānu sviesta krēma kārtiņu. Vidū liek aveņu želeju. Pāri pārliek cauro cepumiņu. Uzglabā slēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.