Aveņu sirsniņas

25-30 gab. 1,5 stundas
Aveņu sirsniņas
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

    Saldajai mīklai

    • 175 g auksta sviesta
    • 300 g kviešu miltu
    • 120 g Dansukker baltā cukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 1 olas dzeltenums
    • 1-2 tējkar. ūdens

    Sviesta krēmam

    • 75 g sviesta istabas temperatūrā
    • 200 g Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

    Aveņu želeja

    • 100 g saldētu aveņu
    • 100 g Dansukker želejas cukura Multi

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Sviestu un miltus virtuves kombainā sastrādā, līdz masa sāk veidot kunkuļus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru, olas dzeltenumus un ūdeni. Mīklu uz 30 minūtēm noliek vēsumā “atpūsties”.

    Tikmēr pagatavo sviesta krēmu un aveņu želeju. Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Avenes notīra un uzkarsē kopā ar želejas cukuru līdz vārīšanās temperatūrai. Pārlej citā traukā un atstāj atdzist.

    Mīklu izveltnē 4 mm biezā loksnē. Ar formītēm izspiež sirsniņas un pārliek uz cepampapīra. Pusei sirsniņu viducī izspiež caurumiņu mazākas sirsniņas vai aplīša formā.

    Cepumiņus cep cepeškrāsnī apmēram 8-10 minūtes. Uzmanīgi seko, lai nepārceptos. Atdzesē.

    Kad cepumi pilnīgi atdzisuši, pildītajiem cepumiņiem pārklāj plānu sviesta krēma kārtiņu. Vidū liek aveņu želeju. Pāri pārliek cauro cepumiņu. Uzglabā slēgtā traukā.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker