Aveņu rulete - Receptes

Aveņu rulete

Apmēram 12 porcijas
Aveņu rulete
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mīklai
3 olas
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
120 g miltu
10 g Dansukker Vaniļas cukura
7 g cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens

Pildījumam
500 ml saldā krējuma
150 g aveņu
400 g baltās šokolādes
30 ml glikozes sīrupa

Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
Svaigas ogas pēc izvēles
Piparmētru lapiņas

Olas ar cukuru saputo vieglās putās. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iejauc olu putās kopā ar ūdeni. Mīklu lej cepešpannā un cep 5 minūtes krāsns vidusdaļā 250°C temperatūrā. Cepampapīra loksni pārkaisa ar balto cukuru un izgāž ruleti no pannas ārā. Sagriež strēmelītēs un katru strēmelīti sarullē rullītī. Rullīti apsien ar lentīti, lai tie saglabātu formu.

Saldo krējumu, avenes un glikozes sīrupu uzvāra. Šokolādi sasmalcina sīkos gabaliņos un pievieno maisījumam. Visu izmaisa, līdz šokolāde izkususi, tad atdzesē. Tad masu mikserī uzputo līdz biezām putām. Katru rullīti atrullē, pārklāj ar krējuma masu un aizrullē atkal ciet, apsienot ar lentīti.

Saldo krējumu uzputo stingrās putās un veido kūciņu „cepurītes”. Dekorē ar ogām un piparmētru lapiņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;