Sastāvdaļas
Mīklai
3 olas
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
120 g miltu
10 g Dansukker Vaniļas cukura
7 g cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens
Pildījumam
500 ml saldā krējuma
150 g aveņu
400 g baltās šokolādes
30 ml glikozes sīrupa
Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
Svaigas ogas pēc izvēles
Piparmētru lapiņas
Instrukcijas
Olas ar cukuru saputo vieglās putās. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iejauc olu putās kopā ar ūdeni. Mīklu lej cepešpannā un cep 5 minūtes krāsns vidusdaļā 250°C temperatūrā. Cepampapīra loksni pārkaisa ar balto cukuru un izgāž ruleti no pannas ārā. Sagriež strēmelītēs un katru strēmelīti sarullē rullītī. Rullīti apsien ar lentīti, lai tie saglabātu formu.
Saldo krējumu, avenes un glikozes sīrupu uzvāra. Šokolādi sasmalcina sīkos gabaliņos un pievieno maisījumam. Visu izmaisa, līdz šokolāde izkususi, tad atdzesē. Tad masu mikserī uzputo līdz biezām putām. Katru rullīti atrullē, pārklāj ar krējuma masu un aizrullē atkal ciet, apsienot ar lentīti.
Saldo krējumu uzputo stingrās putās un veido kūciņu „cepurītes”. Dekorē ar ogām un piparmētru lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.
Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.
Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.