Aveņu rulete

Apmēram 12 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
3 olas
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
120 g miltu
10 g Dansukker Vaniļas cukura
7 g cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens

Pildījumam
500 ml saldā krējuma
150 g aveņu
400 g baltās šokolādes
30 ml glikozes sīrupa

Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
Svaigas ogas pēc izvēles
Piparmētru lapiņas

Instrukcijas

Olas ar cukuru saputo vieglās putās. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iejauc olu putās kopā ar ūdeni. Mīklu lej cepešpannā un cep 5 minūtes krāsns vidusdaļā 250°C temperatūrā. Cepampapīra loksni pārkaisa ar balto cukuru un izgāž ruleti no pannas ārā. Sagriež strēmelītēs un katru strēmelīti sarullē rullītī. Rullīti apsien ar lentīti, lai tie saglabātu formu.

Saldo krējumu, avenes un glikozes sīrupu uzvāra. Šokolādi sasmalcina sīkos gabaliņos un pievieno maisījumam. Visu izmaisa, līdz šokolāde izkususi, tad atdzesē. Tad masu mikserī uzputo līdz biezām putām. Katru rullīti atrullē, pārklāj ar krējuma masu un aizrullē atkal ciet, apsienot ar lentīti.

Saldo krējumu uzputo stingrās putās un veido kūciņu „cepurītes”. Dekorē ar ogām un piparmētru lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.