Sastāvdaļas
Mīklai
3 olas
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
120 g miltu
10 g Dansukker Vaniļas cukura
7 g cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens
Pildījumam
500 ml saldā krējuma
150 g aveņu
400 g baltās šokolādes
30 ml glikozes sīrupa
Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
Svaigas ogas pēc izvēles
Piparmētru lapiņas
Instrukcijas
Olas ar cukuru saputo vieglās putās. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iejauc olu putās kopā ar ūdeni. Mīklu lej cepešpannā un cep 5 minūtes krāsns vidusdaļā 250°C temperatūrā. Cepampapīra loksni pārkaisa ar balto cukuru un izgāž ruleti no pannas ārā. Sagriež strēmelītēs un katru strēmelīti sarullē rullītī. Rullīti apsien ar lentīti, lai tie saglabātu formu.
Saldo krējumu, avenes un glikozes sīrupu uzvāra. Šokolādi sasmalcina sīkos gabaliņos un pievieno maisījumam. Visu izmaisa, līdz šokolāde izkususi, tad atdzesē. Tad masu mikserī uzputo līdz biezām putām. Katru rullīti atrullē, pārklāj ar krējuma masu un aizrullē atkal ciet, apsienot ar lentīti.
Saldo krējumu uzputo stingrās putās un veido kūciņu „cepurītes”. Dekorē ar ogām un piparmētru lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.