Aveņu parfē - Receptes

Aveņu parfē

Aveņu parfē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 4 lieli olu baltumi
  • 200 g Dansukker baltā cukura
  • 50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 200 g aveņu (vai 140 g aveņu biezeņa bez sēkliņām)
  • 1 ēdamkar. vaniļas cukura
  • 150 ml putukrējuma

Bļodā, kas novietota karstā ūdens peldē, viegli saputo olu baltumus, cukuru un sīrupu, līdz cukurs ir izšķīdis.

Masu lej blendera traukā un puto 5-10 minūtes, līdz izveidojas bezē masa.

Avenes uzkarsē, lai atdalītos sula, un izberž caur rupju sietu.

Aveņu biezeni un vaniļas cukuru iecilā saputotajā bezē krēmā.

Saldo krējumu saputo stingrās putās un iemaisa aveņu krēmā.

Masu kārto atsevišķās silikona formiņās vai lielā silikona veidnē un novieto tās saldētavā vismaz piecas stundas. Pirms pasniegšanas 10 minūtes atlaidina.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;