Sastāvdaļas
6 olas
400 g Dansukker niedru cukura "Demerara" vai baltā smalkā cukura
200 g labi sasmalcinātu lazdu riekstu
30 g kviešu miltu
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dekorēšanai
1 iepakojums (100 g) konfekšu „Daim” (var izmantot arī citus saldumus)
300 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
250 g (0,5 l) svaigu aveņu
Instrukcijas
Cepamo pannu 25x35 cm lielumā izklāj ar cepamo papīru. Papīru ietauko. Olu un cukuru sakuļ gaisīgā masā. Sajauc sasmalcinātos riekstus, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un pievieno olu masai. Masu izlīdzina pannā un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 30 minūtes. Gatavo pamatni izliek uz cepamā papīra un uzmanīgi noņem cepamo papīru, uz kura kūka tika cepta. Apkaisa ar sasmalcinātām konfektēm vai citiem saldumiem. Kad pamatne atdzisusi, to sagriež kvadrātiņos.
Saldo krējumu un pūdercukuru saputo stingrās putās. Kūkas dekorē ar putukrējumu un avenēm.
Pirms dekorēšanas pamatne var tikt saldēta. Ja nepieciešams mazāks kūku daudzums, tad izmanto mazāku daudzumu saldā krējuma un ogu. Aveņu vietā var izmantot citas ogas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.