Aveņu kūkas

Aptuveni 30

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

6 olas
400 g Dansukker niedru cukura "Demerara" vai baltā smalkā cukura
200 g labi sasmalcinātu lazdu riekstu
30 g kviešu miltu
1 1/2 tējk. cepamā pulvera
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dekorēšanai
1 iepakojums (100 g) konfekšu „Daim” (var izmantot arī citus saldumus)
300 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
250 g (0,5 l) svaigu aveņu

Instrukcijas

Cepamo pannu 25x35 cm lielumā izklāj ar cepamo papīru. Papīru ietauko. Olu un cukuru sakuļ gaisīgā masā. Sajauc sasmalcinātos riekstus, miltus, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un pievieno olu masai. Masu izlīdzina pannā un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 30 minūtes. Gatavo pamatni izliek uz cepamā papīra un uzmanīgi noņem cepamo papīru, uz kura kūka tika cepta. Apkaisa ar sasmalcinātām konfektēm vai citiem saldumiem. Kad pamatne atdzisusi, to sagriež kvadrātiņos.

Saldo krējumu un pūdercukuru saputo stingrās putās. Kūkas dekorē ar putukrējumu un avenēm.

Pirms dekorēšanas pamatne var tikt saldēta. Ja nepieciešams mazāks kūku daudzums, tad izmanto mazāku daudzumu saldā krējuma un ogu. Aveņu vietā var izmantot citas ogas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.