Auzu pārslu cepumi ar Muscovado - Receptes

Auzu pārslu cepumi ar Muscovado

Auzu pārslu cepumi ar Muscovado
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

125 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
100 g auzu pārslu
100 g saldā krējuma
30 g mīksta sviesta
140 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
1 tējk. cepamā pulvera

Milti darba virsmai
1 olas dzeltenums apsmērēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai sadrupināti rieksti pārkaisīšanai

 

Bļodā samaisa cukuru un auzu pārslas, pielej krējumu, izmaisa, pārklāj ar foliju un ļauj uzbriest. Samaisa sviestu ar olas dzeltenumu, citrona miziņu. Iemaisa pārslās. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā uz auzām, iemīca. Ļauj uzbriest vēl ½ stundu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Virsmu apkaisa ar miltiem un mīklu izrullē ~ 2 mm biezumā. Izspiež dažādu formu cepumiņus, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Olas dzeltenumu samaisa ar nedaudz ūdens, pārsmērē cepumus, pēc vēlēšanās pārkaisa ar cukura pērlītēm vai sasmalcinātiem riekstiem un cep 10 – 12 minūtes.

 

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;