Auzu pārslu cepumi ar Muscovado

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

125 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
100 g auzu pārslu
100 g saldā krējuma
30 g mīksta sviesta
140 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
1 tējk. cepamā pulvera

Milti darba virsmai
1 olas dzeltenums apsmērēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai sadrupināti rieksti pārkaisīšanai

 

Instrukcijas

Bļodā samaisa cukuru un auzu pārslas, pielej krējumu, izmaisa, pārklāj ar foliju un ļauj uzbriest. Samaisa sviestu ar olas dzeltenumu, citrona miziņu. Iemaisa pārslās. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā uz auzām, iemīca. Ļauj uzbriest vēl ½ stundu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Virsmu apkaisa ar miltiem un mīklu izrullē ~ 2 mm biezumā. Izspiež dažādu formu cepumiņus, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Olas dzeltenumu samaisa ar nedaudz ūdens, pārsmērē cepumus, pēc vēlēšanās pārkaisa ar cukura pērlītēm vai sasmalcinātiem riekstiem un cep 10 – 12 minūtes.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.