Sastāvdaļas
125 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
100 g auzu pārslu
100 g saldā krējuma
30 g mīksta sviesta
140 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
1 tējk. cepamā pulvera
Milti darba virsmai
1 olas dzeltenums apsmērēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai sadrupināti rieksti pārkaisīšanai
Instrukcijas
Bļodā samaisa cukuru un auzu pārslas, pielej krējumu, izmaisa, pārklāj ar foliju un ļauj uzbriest. Samaisa sviestu ar olas dzeltenumu, citrona miziņu. Iemaisa pārslās. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā uz auzām, iemīca. Ļauj uzbriest vēl ½ stundu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Virsmu apkaisa ar miltiem un mīklu izrullē ~ 2 mm biezumā. Izspiež dažādu formu cepumiņus, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Olas dzeltenumu samaisa ar nedaudz ūdens, pārsmērē cepumus, pēc vēlēšanās pārkaisa ar cukura pērlītēm vai sasmalcinātiem riekstiem un cep 10 – 12 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.