Sastāvdaļas
125 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
100 g auzu pārslu
100 g saldā krējuma
30 g mīksta sviesta
140 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
1 tējk. cepamā pulvera
Milti darba virsmai
1 olas dzeltenums apsmērēšanai
Dansukker Baltās cukura pērlītes vai sadrupināti rieksti pārkaisīšanai
Instrukcijas
Bļodā samaisa cukuru un auzu pārslas, pielej krējumu, izmaisa, pārklāj ar foliju un ļauj uzbriest. Samaisa sviestu ar olas dzeltenumu, citrona miziņu. Iemaisa pārslās. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā uz auzām, iemīca. Ļauj uzbriest vēl ½ stundu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Virsmu apkaisa ar miltiem un mīklu izrullē ~ 2 mm biezumā. Izspiež dažādu formu cepumiņus, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Olas dzeltenumu samaisa ar nedaudz ūdens, pārsmērē cepumus, pēc vēlēšanās pārkaisa ar cukura pērlītēm vai sasmalcinātiem riekstiem un cep 10 – 12 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.