Auksta sula no zemenēm

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

6 l zemeņu
3 l auksta, vārīta ūdens
60 g vīnskābes
800 ml Dansukker baltā smalkā cukura uz litru ūdens

 

Instrukcijas

Ogas notīra un rūpīgi noskalo, bļodā saspaida vai sagriež šķēlēs. Vīnskābi izšķīdina ūdenī un uzlej ogām. Nosedz bļodu un ieliek to aukstā vietā uz 24 stundām. Ielej maisījumu filtra audumā un nemaisot ļauj tecēt 30 minūtes. Noņem ogas. Nomēra sulu un pievieno cukuru. Maisa, līdz cukurs ir izkusis. Rūpīgi nosmeļ putas. Lej sulu tīrās pudelēs. Piepilda pudeles līdz pašai augšai. Aiztaisa pudeles. Uzglabā aukstumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.