Augļu vai ogu kēksi ar marcipānu

8 lielāki vai 12 mazāki kēksi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g (0,5 l) augļu vai ogu
100 g saberztu mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
Šķipsniņa sāls
3 olas
60 g kviešu miltu
30 g kartupeļu cietes
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sasmalcinātu mandeļu

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Noskalo augļus vai ogas. Augļus sagriež gabaliņos. Mandeļu pastu sarīvē, pievieno Muscovado, cukuru un sāli. Masā iemaisa olas, pievienojot pa vienai. Sajauc miltus, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, iemaisa masā. Pievieno sasmalcinātās mandeles un sagrieztos augļus vai ogas. Masu salej kēksu formās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā ne vairāk kā 200 °C aptuveni 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās dekorē ar ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.