Augļu vai ogu kēksi ar marcipānu

8 lielāki vai 12 mazāki kēksi
Augļu vai ogu kēksi ar marcipānu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

250 g (0,5 l) augļu vai ogu
100 g saberztu mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
Šķipsniņa sāls
3 olas
60 g kviešu miltu
30 g kartupeļu cietes
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sasmalcinātu mandeļu

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Noskalo augļus vai ogas. Augļus sagriež gabaliņos. Mandeļu pastu sarīvē, pievieno Muscovado, cukuru un sāli. Masā iemaisa olas, pievienojot pa vienai. Sajauc miltus, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, iemaisa masā. Pievieno sasmalcinātās mandeles un sagrieztos augļus vai ogas. Masu salej kēksu formās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā ne vairāk kā 200 °C aptuveni 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās dekorē ar ogām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker