Sastāvdaļas
250 g rozīņu
10 žāvētu vīģu
10 žāvētu aprikožu
150 ml konjaka vai apelsīnu sulas
250 g sviesta
135 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
4 olas
240 g miltu
50 g mandeļu
65 g lazdu riekstu
2 tējkar. cepampulvera
Sviests un rīvmaize formas apmalei
Instrukcijas
Žāvētos augļus sagriež gabalos un pārlej ar konjaku vai apelsīnu sulu. Atstāj uz stundu ievilkties. Ietauko un pārkaisa ar rīvmaizes drumstalām maizes formas (2 l) iekšējo apmali. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai pievieno olas. Pievieno pusi no miltiem, pusi no augļu maisījuma, un pēc tam arī pārējās sastāvdaļas. Kārtīgi izmaisa. Masu lej formā un cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundu. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns atdzesē apmēram 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Servē sagrieztu plānās šķēles, var kopā ar glāzi šerija.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.