Ātrais musli un ogu deserts
Viegls un ātri pagatavojams sulīgs cienasts, ja neplānoti jādodas viesos vai negaidīti pieteikušies ciemiņi. Svaigas ogas papildinās sulīgais un bagātīgais Farīna cukurs, kam pievienota cukurniedru melase. Mulsi apgrauzdēts ar dzidro cukura sīrupu kraukšķīgai virskārtai, bet visu kopā pasniedz ar vieglu vaniļas mērci. Klasiski skandināviska “ogu kūka”.
Sastāvdaļas
400 g ogu pēc izvēles
35 g Dansukker Farīna cukura
18 g kartupeļu cietes
5 g vaniļas cukura
120 g musli maisījuma
75 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
50 g sviesta
Ātrā vaniļas mērce
2 olu dzeltenumi
25 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru.
Ogas samaisa ar Farīna cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru, samaisa un ber kūkas cepamformā. Musli pārlej ar cukura sīrupu un kārtīgi izmaisa. Pārkaisa maisījumu pāri ogām. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes, līdz virskārta iegūst zeltainu nokrāsu.
Kamēr kūka cepas, pagatavo vaniļas mērci. Olas dzeltenumus sakuļ kopā ar vaniļas cukuru. Saldo krējumu saputo stingrās putās. Olu maisījumu uzmanīgi iecilā putukrējumā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.