Ātrais musli un ogu deserts
Viegls un ātri pagatavojams sulīgs cienasts, ja neplānoti jādodas viesos vai negaidīti pieteikušies ciemiņi. Svaigas ogas papildinās sulīgais un bagātīgais Farīna cukurs, kam pievienota cukurniedru melase. Mulsi apgrauzdēts ar dzidro cukura sīrupu kraukšķīgai virskārtai, bet visu kopā pasniedz ar vieglu vaniļas mērci. Klasiski skandināviska “ogu kūka”.
Sastāvdaļas
400 g ogu pēc izvēles
35 g Dansukker Farīna cukura
18 g kartupeļu cietes
5 g vaniļas cukura
120 g musli maisījuma
75 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
50 g sviesta
Ātrā vaniļas mērce
2 olu dzeltenumi
25 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru.
Ogas samaisa ar Farīna cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru, samaisa un ber kūkas cepamformā. Musli pārlej ar cukura sīrupu un kārtīgi izmaisa. Pārkaisa maisījumu pāri ogām. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes, līdz virskārta iegūst zeltainu nokrāsu.
Kamēr kūka cepas, pagatavo vaniļas mērci. Olas dzeltenumus sakuļ kopā ar vaniļas cukuru. Saldo krējumu saputo stingrās putās. Olu maisījumu uzmanīgi iecilā putukrējumā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.